torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Materinski dan v DU Hrastnik

Prostovoljci programa Starejši za starejše DU Hrastnik so tokratno četrtkovo druženje udeležencev programa obarvali bolj žensko, prijetno, nežno,… V ta namen so malce okrancljali prostore Mladinskega centra v Hrastniku. V svetlih pomladnih barvah in s pisanimi voščili, cvetovi rožic ter prtički so za starejše udeležence ročno izdelale njihove rokodelke.

Za pravo vzdušje in nežen dotik srca so poskrbeli najmlajši z vzgojiteljicami iz vrtca Dolinca. S prihodom in petjem so osvojili srca starejših. S papirnimi rožicami, ki so jih ustvarili otroci sami, pa so pozabili na spremljajoče vsakodnevno hudo in slabo, ter jim polepšali prihodnje osamljene in žalostne dni.

Po slovesu od najmlajših so kulturni program nadaljevali z recitacijami prostovoljk in udeleženk programa ter pogovorom o pomenu in vlogi žensk, ki tudi v tretjem življenjskem obdobju lahko veliko prispevajo celotni družbi za lepši in prijaznejši jutri.

Veseli in zadovoljni, da so se četrtkova druženja s prihodom pomladi vrnila, so ob prijetnem klepetu nadaljevali z načrti za naslednje mesece. Zaključili so, da bi bilo v svoja srečanja lepo večkrat vključiti najmlajše ter branje poezije domačih piscev.

Savus

Foto: SzS DU Hrastnik


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor