Strahotno neurje je v avgustu prizadelo velik del Slovenije. Kar nekaj ljudi je dejalo, da bi nakazali denar, pa bi radi vedeli, komu. Ko smo se pogovarjali, kako bi lahko komu pomagali tudi mi, smo se spomnili Juretovega sklada. In odločili smo se pomagati nekomu iz Lč. Izbrali smo družino Marije Planinšek, ki jim je voda že tretjič v zadnjih desetletjih uničila dom, vmes pa jim je dom tako pogorel, da so ostale le stene.

V avgustu smo predstavljali zgodbe z tega zgornjesavinjskega kraja, kjer so čistili in odpravljali posledice neurja. Mi pa smo pričeli zbirati denar za družino Marije iz Luč.

Poplave v Lučah 14

Zgodba preprostih ljudi, prizadetih v poplavah, ki ni prišla na TV – 13. del

Ena lepših zgodb v tem nesrečnem avgustu je bila trboveljska zgodba Edija Rajha. Edi seje z družino odločil, da bo Mariji pomagal s tem, da ji bo daroval avto. Poskrbeli smo za prepis, tehnični pregled je bil za dobro vzdrževan Hyundai Lantra mala malica in Marija ter mož Janez sta se brez težav odpeljala iz Trbovelj v Luče. Kolikor smo slišali, avto super služi, Edi pa je poleg avtomobila dodal še avtomobilsko prikolico, ki pride prav za prevoz različnih stvari.

 

Pismo zahvale

Marija je uredništvu Savusa poslala pismo zahvale. Z veseljem ga objavljamo v celoti. Takole piše:

»Spoštovani gospod Edvard Rajh – Edi,

želimo vam izraziti globoko hvaležnost za vašo izjemno velikodušno gesto v teh težkih trenutkih. Vaša prijaznost in nesebičnost sta nam prinesli neprecenljivo olajšanje v času, ko smo se znašli pred to težko preizkušnjo.

Poplave so nas močno prizadele, vse, kar smo imeli, je odnesla voda, skupaj s spomini in dobrinami, ki smo si jih pridobili skozi leta. Sami nismo sposobni finančno pokriti vseh izgub.

Z vašo velikodušno ponudbo pomoči ste nam odprli vrata upanja in olajšanja. Še posebej se vam želimo zahvaliti za neverjetno darilo, ki ste ga podarili – avto. Poplave so nam uničile oba avtomobila, kar nam je pomenilo še dodatno breme v že tako težkih časih.

Vaša pripravljenost, da nam podarite avto, presega vsa pričakovanja. Zavedamo se, da bo to neprecenljivo orodje za obnovo našega življenja. Vaša gesta je svetla luč v temi, ki nas obdaja, in nas spominja, da nismo sami v težkih trenutkih.

Z velikim spoštovanjem se vam zahvaljujemo za vašo izjemno pomoč. To zahvalo pišemo z globokim spoštovanjem in hvaležnostjo ter z vero, da bomo s skupnimi močmi, sočutjem in solidarnostjo lahko ponovno zgradili naša življenja.

Z najglobljim spoštovanjem,

družina Planinšek iz Luč ob Savinji«

Še lahko darujete

Na posebnem računu se je v Juretovem skladu nabralo nekaj več kot 2500 evrov, s katerimi bomo Planinškovim omogočili nakup materiala za obnovo hiše, opreme, pohištva in aparatov, ki jih nujno potrebujejo za življenje. Če želi še kdo donirati, lahko to še vedno stori. Podatke za nakazilo objavljamo spodaj.

Savus

Foto: EG


Juretov sklad

Vsi, ki boste prispevali v Juretov sklad, ste lahko prepričani, da bo prišel denar v prave roke. Morda ne bomo vedno zapisali imen in naslovov ljudi, ki bodo dobili pomoč (če seveda tega ne bodo želeli). Predstavili pa bomo njihove zgodbe in se prepričali, da bo šel denar v prave roke. Račun Juretovega sklada je odprt na RKS OZ Trbovlje, tudi zaradi tega, da je zagotovljena transparentnost pomoči, z denarjem pa upravlja OU Juretovega sklada.

Pomoč lahko nakažete na:

RKS OZ Trbovlje

Ulica 1. junija 4, Trbovlje

SI56 0233 0001 5706 240

sklic 00 10021972

Namen: Juretov sklad

Koda: CHAR