nedelja, 19 maja, 2024

Iz te kategorije

Maistrovo priznanje

V dvorani Kulturnega doma v Kamniku je 23. novembra potekala osrednja slovesnost s podelitvijo spominskih priznanj za zasluge pri ohranjanju spomina na generala Rudolfa Maistra. Priznanje je prejela tudi Osnovna šola Ivana Cankarja Trbovlje.

Na predlog Društva generala Maistra Zasavje je Odbor Zveze društev generala Maistra za spominska priznanja Rudolfa Maistra 30. septembra soglasno sprejel sklep, da Osnovna šola Ivana Cankarja Trbovlje prejme spominsko priznanje generala Rudolfa Maistra za velik prispevek pri ohranjanju spomina na generala Rudolfa Maistra in utrjevanju domoljubja med mladimi.

»Šola je s svojim dosedanjim delom na področju domoljubne vzgoje in izobraževanja, kulture in na drugih področjih, povezanih z nastankom slovenske države, v zasavskem prostoru vidno pripomogla k ohranjanju spomina na generala Maistra in k utrjevanju domoljubja pri učenkah in učencih šole. Je ena od sedmih osnovnih šol v Zasavju, s katero ima Društvo generala Maistra za Zasavje, od svoje ustanovitve dalje, zelo pristne odnose,« so v Društvu generala Maistra Zasavje zapisali v obrazložitvi.

Spominska priznanja so podelili župan občine Kamnik Matej Slapar, podžupanja Mestne občine Maribor Alenka Iskra in predsednica Zveze društev general Maister Lučka Lazarev Šerbec, ki je bila tudi slavnostna govornica na osrednji slovesnosti.

MLD

Foto: Klemen Brumec

Isti avtor