četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Luštno je bilo

Na prireditvi prostovoljk in prostovoljcev projekta Starejši za starejše sta zbrane pozdravila župan občine Hrastnik Miran Jerič in tokrat zadnjič v funkciji predsednika hrastniškega društva upokojencev tudi Franjo Krsnik.

V dobri uri dolgem programu, ki ga je vodila in povezovala koordinatorka Branka Roglič so najprej uživali ob petju in recitaciji malčkov vrtca Sonček, skupine Zmajčki, pod vodstvom Tatjane Gorenc in Nataše Perko. »Mi smo pa že zmaji,« so se pošalili prav tako nastopajoči pevci Svobode pod vodstvom Aleša Laznika. Ob spremljavi kitare so ubrano zapeli nekaj lepih slovenskih, takih, ki jih večina zna in jim rada prisluhne. Deklice plesne skupine Tarče, ki jih vodi Lara Gornik, gibčne in neumorne so s svojo pozitivno energijo navdušile vse. Azra Hankić, Jasmin Čajić, Melisa Mavri in Tjaša Vogrinc, učenci nižjega izobraževalnega standarda OŠ heroja Rajka Hrastnik pod vodstvom mentorice Alenke Razpotnik so uprizorili in zapeli staro narodno, malce zbadljivo pesmico Preljuba ti soseda. Lina Golotič je v marsikatero oko priklicala solzico, ko je doživeto izpovedala misli in recitacijo o mami. »Nekaj bi manjkalo, če ne bi bilo tudi naših dveh homuristk, Jožice Hriberšek in Marije Sajovic,« je po dogodku povedala ena od prostovoljk Joži Umek in dodala, »ko se kaj takega zgodi v realnem življenju, ni prav prijetno. Mi pa smo se vseeno od srca nasmejali njunemu skeču o srečanju dveh dam »v najboljših« letih. Ena je bila bolj gluha kot druga, vsaka s svojimi križi in težavami, pa se je izcimilo iz tega, kar se je.«

Vse obiskovalke so na prireditvi prejele voščilnice, ki so jih pod mentorstvom Andreje Peterlin izdelali učenci OŠ heroja Rajka, ter pletene okrasne prtičke, ki jih je izdelala prostovoljka Betka Novak.

ZT

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor