Župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan je v torek, 18. maja, v parku dr. Janeza Drnovška skupaj s predsednikom Lions kuba Trbovlje Mirom Pirnarjem in guvernerjem Zveze Lions klubov Distrikta 129, Slovenija, Danilom Tomšičem zasadil drevo.

Krajši dogodek, ta je zaradi epidemije potekal v ožjem krogu udeležencev, je potekal v organizaciji Lions kluba Trbovlje, ki je lani obeležil 25. obletnico svojega delovanja.

Predsednik Miro Pirnar je ob tej priložnosti županu Matjažu Švaganu izročil spominsko mapo z »dobro mislijo«, saj je bila Občina Zagorje ob Savi, kot je poudaril, pred 25 leti edina v Zasavju, ki je bila za ustanovni kluba pripravljena ponuditi prostor – stekleno dvorano v KC Delavski dom Zagorje.

Sicer pa Lions klub Trbovlje po besedah Pirnarja četrt stoletja svojega delovanja svojo pomoč namenja prioritetno slepim in slabovidnim, vendar se ni ustavil pri tem delu poslanstva. Vseskozi je upošteval socialne in razvojne danosti okolja, zato je dobršen del zbranih sredstev namenjal tudi Zasavčankam in Zasavčanom, ki sta jim zdravstveno stanje ali invalidnost prinesla negativne socialne posledice. Pomembna sredstva, ki jih je zbral Lions klub Trbovlje, so bila namenjena tudi zdravstvenim ustanovam, med drugim Splošni bolnišnici Trbovlje, saj so že v ustanovnem letu darovali 15.000 evrov za nakup mamografa, leta 2000 2.100 evrov za nakup ultrazvočne naprave, v letu 2004 pa so za nakup ultrazvočne sonde Bolnišnici Trbovlje prispevali 3.900 evrov.

Lions klub Trbovlje je med drugim vrsto let z denarjem omogočal stanovalcem VDC Zagorje letovanje na morju, pomagal pa je tudi številnim posameznikom iz občine Zagorje. V korona času je poleg vseh drugih aktivnosti s paketi obdaroval tudi zaposlene v Domu starejših občanov Polde Eberl Jamski na Izlakah.

Župan Matjaž Švagan se je gostom zahvalil za njihove človekoljubne prispevke in pomoč tako občanom kot organizacijam v zasavskem in zagorskem prostoru.

Savus

Foto: arhiv Savus

Prejšnji članekMilijon za novo glasbeno šolo Zagorje
Naslednji članekPahor podelil priznanje Mateji Kos