V Občini Zagorje ob Savi so se v teh dneh razveselili sklepa Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport o izboru predlogov projektov za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu v Republiki Sloveniji v proračunskem obdobju 2021-2024.

Med izbrane predloge za sofinanciranje investicij v šolski prostor se je namreč uvrstila tudi zagorska naložba v prenovo prostorov bivše upravne stavbe SVEA, v katere se bo že z novim šolskim letom preselila zagorska Glasbena šola, v novih prostorih pa bo potekal pouk glasbenega izobraževanja. Ministrstvo bo naložbo sofinanciralo v višini skoraj milijon evrov.

Dela na objektu potekajo v skladu s terminskim planom in bodo zaključena do konca julija letos. V mesecu avgustu je načrtovana še zunanja ureditev okolice objekta in selitev pisarniškega pohištva. Večji del pisarniškega pohištva bodo v prenovljen objekt preselili iz prostorov glasbene šole, delno bo uporabljeno tudi novim prostorom primerno in ohranjeno pohištvo iz upravne stavbe SVEA, manjkajoči del pa bo Občina Zagorje ob Savi dokupila.

Ocenjena vrednost naložbe je v proračunu za leto 2021 znašala 2,372 milijona evrov, med izvajanjem pa se je zaradi prenove strehe na objektu vrednost povišala na 2,540 milijona evrov. Prenova strehe na objektu sprva ni bila načrtovana, med izvajanjem del pa se je pokazalo, da je v izogib kasnejšim težavam nujna.

Savus

Foto: Občina Zagorje

Prejšnji članekGasilci po nesreči čistili cestišče
Naslednji članekLionsi zasadili drevo