Ja, prav lahko bi se zgodilo, da bi bili kupci v eni od živilskih trgovin zaradi nevestnega voznika, ki je zaparkiral nakladalno ploščad, lačni. No, policisti v Zasavju so imeli konec tedna kar nekaj dela. Klasika: prometne nesreče, predvsem na parkiriščih, pa prepovedana droga, prometni prekrški, kraje (registerskih tablic, denarja iz blagajne in katalizatorjev), no, obravnavali so tudi izživljanje pijanega kupca nad prodajalkami in posredovali zaradi glasne glasbe.

PP Hrastnik

V petek okoli 12. ure so moškemu zasegli snov, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo. Snov so poslali v analizo, vodijo prekrškovni postopek.

V soboto ponoči so bili obveščeni o glasni glasbi. Policisti so kršitelju izrekli opozorilo.

PP Trbovlje

V petek so policiste obvestili, da je voznik zaparkiral nakladalno ploščad živilske trgovine. Policisti so na nepravilno parkirano vozilo izdali obvestilo o prekršku.

Istega dne je občan na policijski postaji prijavil prometno nesrečo s pobegom. Ugotovili so, da je neznani voznik trčil v parkirano vozilo prijavitelja in mu povzročil materialno škodo, ki znaša približno 300 evrov.

V soboto je občan policiste obvestil o prometni nesreči na parkirišču. Voznik osebnega avtomobila je zaradi nepravilnega premika oplazil parkirano vozilo. Materialno škodo znaša približno 1000 evrov. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog.

Pri kontroli cestnega prometa so zaradi zaznanega neupoštevanja rdeče luči na semaforiziranem križišču ustavili voznika osebnega avtomobila. Pri kontroli se je izkazalo, da vozilo nima veljavne registracije, prav tako je bilo ugotovljeno, da voznik vozi pod vplivom alkohola, saj je rezultat preizkusa znašal 0,47 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog.

PP Zagorje ob Savi

V petek so v jutranjih urah obravnavali tatvino registrskih tablic iz parkiranega vozila.

Obravnavali so prometno nesrečo s pobegom povzročitelja, ki je trčil v parkirano vozilo na parkirišču v Zagorju ob Savi. Pobeglega voznika še iščejo.

V večernem času so intervenirali v trgovini v Kisovcu, kjer je pijani občan vpil na prodajalke in jih žalil. Kršitelju so policisti izdali plačilni nalog.

V nedeljo v večernem času so obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznik osebnega avtomobila na vozišču povozil kamen in poškodoval vozilo. Policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

V nadaljevanju pa so posredovali v Zagorju ob Savi zaradi glasne glasbe, ki je motila sosede. Kršitelju so izrekli opozorilo.

PP Litija

V petek zvečer so obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, nastala je manjša materialna škoda. Preiskava še poteka.

V soboto dopoldan so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal na Spodnjem Logu, kamor je do sedaj neznani storilec vstopil z razbijalnem stekla, in ukradel menjalni denar. Nastalo je za okoli 1.500 evrov škode.

Istega dne popoldan so v Litiji obravnavali prometno nesrečo med kolesarjem in voznikom osebnega vozila, v kateri je nastala zgolj materialna škoda. Policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

V dveh primerih so iz parkiranih vozil v Litiji ukradli katalizator. Neznani storilec je lastnika v obeh primerih oškodoval za okoli 300 evrov.

Savus

Fotografija je simbolična