Zasavki policisti so imeli pretekli vikend največ dela s kršitvami javnega reda in miru, posredovali so kar desetkrat. Obravnavali so tudi pet prometnih nesreč in eno tatvino. Ukvarjali so se še s pijanci na cesti, vozniki brez vozniške, sosedskimi spori in najdenimi karticami.


PP Hrastnik

V soboto so vozniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zasegli vozilo. Čaka ga obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.


PP Trbovlje

V petek okoli 11. ure se je na cesti med Trbovljami in Zagorjem ob Savi zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik nepravilno prehiteval kolono vozil in čelno trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Pri tem se je udeleženi voznik huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v UBKC Ljubljana, njegovo življenje ni ogroženo. Lažje poškodovani so bili tudi povzročitelj in potnika v vozilu udeleženca. Povzročitelju so odredili strokovni pregled.

V večernem času so obravnavali kaznivo dejanje tatvine v trgovini v vrednosti okoli 200 evrov.

V nočnem času so obravnaval prijavo glasne glasbe v stanovanju ter  motenje nočnega reda in miru. Kršitelju so izdali plačilni nalog.

V nočnem času so ob redni kontroli prometa obravnavali voznico osebnega avtomobila, ki je vozila pod vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom je pokazal 0,60 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje, čaka jo tudi obdolžilni predlog na pristojno OS Trbovlje.

V soboto so obravnavali sum povzročitve kaznivega dejanja lahke telesne  poškodbe v sporu med dvema osebama, kjer je občan večkrat udaril drugega.

V nočnem času so policiste obvestili o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem  prostoru Zaradi kršitve javnega reda in miru in neupoštevanja zakonitega ukaza policistov so osebo pridržali in izdali plačilni nalog.


PP Zagorje ob Savi

V petek v dopoldanskem času so policisti obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari. Neznanec je poškodoval vhodna vrata poslovnih prostorov.

Policiste so obvestili o družinskem sporu, ki je posledica zdravstvenih težav obeh družinskih članov. O zadevi so obvestili pristojni Center za socialno delo.

V večernem času so policiste obvestili o pokanju pirotehnike na območju Zagorja ob Savi. Policisti pri kontroli kršitev s pirotehniko niso zaznali.

Policisti so prejeli anonimno prijavo o glasni glasbi, pri kontroli kršenja javnega reda in miru niso zaznali.

V soboto so policiste dvakrat obvestili o predvajanju glasne glasbe na območju Zagorja ob Savi. Policisti so dvema kršiteljema izrekli ukrep, nato pa sta glasbo ugasnila.


PP Litija

V petek zjutraj so na relaciji Gradišče proti Strmecu obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega avtomobila. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo so mu izdali plačilni nalog.

Okoli 9. ure je v naselju Šmartno pri Litiji prišlo do prometne nesreče z materialno škodo, v kateri sta bila udeležena osebni avtomobil in tovorno vozilo. V prometni nesreči je nastala manjša materialna škoda.

Policisti so v popoldanskem času posredovali v naselju Litija zaradi spora med sosedi.

V večernih urah so jih obvestili o sporu med občanoma. Kršitve javnega reda ali znakov kaznivih dejanj niso ugotovili.

Pri večerni kontroli prometa so ustavili voznika osebnega avtomobila, ki mu je alkotest pokazal 0,92 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Kršitelju so odvzeli vozniško dovoljenje ter prepovedali nadaljnjo vožnjo. Čaka ga še obdolžilni predlog.

V nočnem času so prejeli prijavo o glasni glasbi v Jevnici, kjer pa kršitev niso ugotovili.

V soboto so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v pred seboj stoječe vozilo, ki je nato trčilo še v vozilo pred seboj. Povzročitelj je pobegnil iz kraja, vendar so ga kmalu izsledili. Odredili so mu je preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,90 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Čaka ga obdolžilni predlog, izdali so mu tudi plačilni nalog.

V nočnem času so prejeli prijavo o glasni glasbi v Litiji. Kršitelja so opozorili.

V naselju Litija so našli kartice (Petrol klub, Nova KMB in zdravstvena kartica). Sestavili so zapisnik o najdenih stvareh, predmeti pa bodo vrnjeni lastniku.

V nedeljo je na PP Litija prišla občanka in prinesla najdeno bančno kartico Nova KBM, ki so jo vrnili lastnici.

V popoldanskih urah so jih z anonimnim sporočilom obvestili o nadlegovanju osebe. Znakov prekrška ali kaznivega dejanja niso ugotovili.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekDimniški požar
Naslednji članekKošarkarji GESŠ drugi