sreda, 24 aprila, 2024

Iz te kategorije

Kraje, grožnje, najden bankovec

Policisti v Zasavju so se ta teden ukvarjali z različnimi primeri. Med drugim so obravnavali pet prometnih nesreč(tudi s pobegom), kršitev javnega reda in miru, tri primere nasilja v družini, nekaj kraj (v trgovini, v skladišču in krajo tovornjaka). Med drugim so se ukvarjali še z voznico brez vozniškega dovoljenja, nezanesljivo vožnjo voznice, razlitem betonom po vozišču, nepravilnim odlaganjem odpadkov, grožnjo po telefonu, najdenim bankovcem in ugrizom psa.

PP Hrastnik

V torek nekaj pred 12. uro so policisti voznici osebnega vozila zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli osebno vozilo in spisali obdolžilni predlog.

V četrtek so policiste obvestili o razlitem betonu na vozišču, vozniku so izrekli ustrezen ukrep.

Okoli 14.30 so policiste PP Hrastnik obvestili o  prometni nesreči, do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti. V nesreči je nastalo za 6.000 evrov materialne škode. Kršitelju so izdali plačilni nalog.

PP Trbovlje

V ponedeljek v večernem času so obravnavali kaznivo dejanje tatvine artiklov v eni izmed trgovin s kozmetičnimi izdelki v  Trbovljah in v bližini prijeli 35-letnega osumljenca.

V sredo so obravnavali sum kaznivega dejanja nasilja v družini.

Istega dne so obravnavali kršitev javnega reda in miru na javnem kraju.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so policiste obvestili o nezanesljivi vožnji voznice osebnega avtomobila, vendar niso zaznali kršitve.

V torek  v jutranjem času so policiste obvestili o nepravilnem odlaganju odpadkov (delov iztrošenega vozila). Lastnik jih je kasneje odstranil, policisti bodo ukrepali v skladu s svojimi pristojnostmi.

Na nepravilno parkirano vozilo so  izdali obvestilo o prekršku.

V večernem času so policisti obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi na območju Hrastnika, udeležencu izdali obvestilo o odstopu.

Isti večer so na območju Hrastnika obravnavali prijavo občanke o grožnjah po telefonu, proti kršitelja vodijo prekrškovni postopek.

V sredo v jutranjem policiste obvestili o tatvini odpadnega železa iz odprtega skladišča na območju Kisovca.

Isti dan so policiste obvestili o tem da je na vetrobransko steklo priletel kamen.

V četrtek se je na policijski postaji zglasil občan, ki je v Zagorju ob Savi našel bankovec, in ga predal policistom.

Obravnavali so dva primera suma nasilja v družini na območju Hrastnika.

Na območju Kisovca so obravnavali prometno nesrečo z udeležbo dveh vozil. Povzročitelj je vozil osebni avtomobil pod vplivom alkohola (0,88 mg/l), zaradi česar so mu odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Čaka ga obdolžilni predlog na sodišče, zaradi povzročitve nesreče pa še prekrškovni postopek.

PP Litija

V ponedeljek so obravnavali sum kaznivega dejanja tatvine tovornega vozila v Litiji.

Istega dne so posredovali  v zasebnem prostoru na območju Šmartnega pri Litiji zaradi kršitve zakona o varstvu javnega reda in miru. Kršitelja so pridržali ter mu izdali plačilni nalog.

V torek so na nepravilno parkirano vozilo v naselju Litija izdali obvestilo o prekršku

V sredo so obravnavali prometno nesrečo s pobegom na glavni cesti Litija – Zagorje, v kateri je nastalo za okoli 300 evrov škode.

Obravnavali so tudi ugriz psa na območju Dol pri Litiji.

Predavanje o posledicah prometnih nesreč

Policijska uprava Ljubljana v sodelovanju z občinami v četrtek, 14. aprila ob 17. uri, v Kulturnem centru Delavski dom Zagorje ob Savi organizira za območje celotne Zasavske regije predavanje o prometnih nesrečah in posledicah nesreč.

Ob poslabšanju stanja prometne varnosti, na območju Policijske uprave Ljubljana je letos umrlo že 8 udeležencev, preko 350 pa se jih je poškodovalo, si na PU Ljubljana želijo, da bi predavanje obiskal čim širši krog udeležencev v prometu. Vse bi radi ozavestili o tem, kako pomembno je »voziti varno«.

Savus

Fotografija je simbolična

Isti avtor