sreda, 24 aprila, 2024

Iz te kategorije

Hrastniški strelci uspešni tudi v državnih ligah

S 6. krogom državnih lig se je zaključila letošnja sezona v streljanju z zračnim orožjem. Strelci SD Rudnik Hrastnik so dosegli tekom letošnje sezone dobre rezultate in pokazali vztrajnost tudi takrat, ko ni bilo vse enostavno.

V 6. krogu je spet najbolj razveselila Laura Leskovšek, ki je v pokalu prijateljstva zopet zmagala in s tem tudi potrdila izjemen rezultat za skupno prvo mesto – 144 točk od 150 možnih. Blaž Majcen je bil tudi v 6. krogu blizu normi, ki jo je sicer izpolnil na regijskem tekmovanju. Sezono je zaključil v prvi tretjini uvrščenih tekmovalcev. Sedaj oba čaka še nastop na državnem prvenstvu, ki bo naslednji mesec.

Tudi v 1. B ligi so odstreljali zadnji dvoboj letošnje sezone. Tokrat je zaradi bolezni manjkala Špela Polak. Posledično so bili hrastniški tekmovalci brez možnosti proti SD Dolič, ki so prišli v Hrastnik s svojo najmočnejšo ekipo. Tudi sicer z letošnjimi rezultati niso imeli možnosti nuditi dostojnega odpora, zato so letošnjo sezono zaključili na 11. mestu od 12 društev.

V posamični razvrstitvi so vsi trije končali v zadnji tretjini tekmovalcev. Posledično bodo naslednjo sezono streljali v 2. ligi, kjer bosta lahko nastopala tudi Laura Leskovšek in Blaž Majcen, ki začneta streljati s standardno zračno puško.

Povezave do rezultatov in lestvic:

Pokal prijateljstva SZS, 6.krog in skupno točkovanje

Pokal Slovenije I. DL s puško in pištolo,  6. krog

Pokal Slovenije I.DL s puško in pištolo končna uvrstitev

Savus

Foto: Arhiv SD Rudnik Hrastnik


 

Isti avtor