Čez vikend so se zasavski policisti ukvarjali s štirimi prometnimi nesrečami (en avto je končal na strehi), dvema postopkoma zaradi droge, kršitvijo javnega reda in miru, dvakrat so zasegli avto zaradi vožnje brez vozniškega izpita, dvakrat so posredovali zaradi groženj, s ceste so odstranili pijanega pešca, obravnavali so tudi poskus vloma na avtoodpad in tri vlome v ute, iz katerih so tatovi odnesli orodje. Policisti pa so obravnavali tudi tatvino dreves, ki so jih prej seveda posekali.

PP Hrastnik

V petek dopoldan so policiste obvestili o podrtju in tatvini dreves. Našli so storilca kaznivega dejanja, ki je lastnika oškodoval za okoli 1.500 evrov. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Istega dne nekaj pred 17. uro so policisti zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli osebni avto. Kršitelja čaka obdolžilni predlog.

V nedeljo ponoči so policisti osebi zasegli snov, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo. Snov so poslali v analizo, policisti vodijo prekrškovni postopek.

PP Trbovlje

V petek so V Trbovljah pri kontroli prometa ustavili 35-letnega voznika osebnega avtomobila. Vozil je brez veljavnega vozniškega dovoljenja, vozilo so mu zasegli, spisali bodo tudi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V nočnem času so zaradi glasne glasbe intervenirali na območju Trbovelj in 20-letnemu kršitelju izrekli opozorilo.

V soboto v nočnem času so zaradi glasne glasbe intervenirali v gostinskem lokalu v Trbovljah in odgovorni osebi izrekli opozorilo.

V nočnem času so intervenirali v Trbovljah. 34-letnik, ki je bil močno pod vplivom alkohola, je hodil po cesti, ogrožal je udeležence v prometi, še najbolj pa sebe. Izrekli so mu globo.

V nedeljo so prejeli prijavo 39-letnega občana, da mu grozi 61-letni Trboveljčan. Po vseh zbranih obvestilih bodo o grožnjah obvestili pristojno tožilstvo.

PP Zagorje ob Savi

Na območju Zagorja so v petek in soboto vlomili v tri vrtne ute, odnesli so orodje. Skupna škoda znaša okoli 800 evrov.

V nedeljo ponoči so policisti osebi zasegli snov, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo. Snov so poslali v analizo, policisti pa vodijo prekrškovni postopek.

PP Litija

V petek dopoldan so na Bregu pri Litiji obravnavali prometno nesrečo med osebnim in tovornim vozilom, v kateri je nastala manjša materialna škoda, policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

Nekaj po 16. uri so v Lupinici obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Voznik osebnega vozila se je zaradi neprilagojene hitrosti na mokrem vozišču pri vožnji po klancu navzdol prevrnil na streho. Čaka ga prekrškovni postopek.

V večernem času so obravnavali poskus vloma na avtoodpad na Bregu pri Litiji. Storilca še niso našli. Po vseh zbranih obvestilih bodo o poskusu vloma obvestili pristojno tožilstvo.

V soboto so v Litiji obravnavali sum kaznivega dejanja grožnje. Po vseh zbranih obvestilih bodo o tem obvestili pristojno tožilstvo.

V nedeljo, nekaj po 14. uri, so v Gradiških Lazah obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodoval kolesar, ki je padel zaradi psa, ki mu je pritekel na vozišče. Lastnico psa čaka prekrškovni postopek.

V večernem času so v Moravčah pri Gabrovki obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

Savus

Fotografija je simbolična