Nedavno smo stopili v novo leto, nov začetek ter hkrati tudi rojstvo novih sprememb, ki si jih marsikdo od nas zada ob tem koledarskem prestopu. Mnogi si med drugim želimo predvsem udobno, srečno, varno in nestresno leto, ki prihaja.

Prav take občutke najmlajši lahko doživijo in občutijo z otroškimi kopalnimi brisačami VDC, ki so sešite iz mehkega frotirja in imajo v enem izmed vogalov všit žep – kapuco.

Otroško brisačo iz VDC Zasavje odlikuje izredna mehkost, kar vašemu malčku zagotavlja popolno udobje. Izdelana je iz visokokakovostnega 100% bombaža, ki je popolnoma naraven material in odlično vpija vlago ter učinkovito ščiti občutljivo kožo vašega malčka pred mrazom. Za povečanje udobja dojenčka je kapuca podložena z dodatno plastjo bombaža. V kapuco so dodatno všiti dekorativni motivi – ročno izdelana vezenina. Motive si lahko izberete sami, saj vam brisačko zašijemo po naročilu. Brisača je nepogrešljiva za vašega malčka že od prvega kopanja dalje. Zato je to tudi lepo darilo ob rojstvu otroka. Dimenzije: 100×100.

Srednjeveške arheološke študije kažejo, da je med obvezne osebne predmete človeka že od nekdaj spadala brisača. Temu je nekaj stoletji kasneje v svoji legendarni knjigi Štoparski vodnik po galaksiji pritrdil tudi angleški pisatelj Douglas Adams, ki je priporočil, naj ljudje  s seboj vedno nosijo brisačo. Po njegovem ne le za brisanje, ampak tudi za ovijanje telesa in gretje, poležavanje na plaži, pokrivanje, mahanje v težavah itn.

Zgodovina brisač je povezana predvsem z mestom Bursa v Turčiji, kjer so jih začeli izdelovati v 17. stoletju. Te turške brisače so bile ploščat, tkan kos bombaža ali platna, imenovan pestamel, pogosto je bil ročno okrašen z vezeninami. V preostali Evropi in svetu so postale množično dostopne v 19. stoletju (trgovina z bombažem in industrializacija).

V VDC Zasavje vezenino na otroško brisačo ročno izvezejo uporabniki, kar da izdelku posebno vrednost. Z nakupom uporabnikom omogočite kakšen izlet, kavico, letovanje ob morju …

Brisačo z vezenino po vaši želji lahko naročite:

– na mail: eva.babic@vdc-zasavje.si

– po telefonu 03 56 69 790

– ali nas kontaktirate na naši FB strani: https://www.facebook.com/vdczagorje/

ter nam zaupate svoje želje, ki vam jih bomo z veseljem uresničili.

PR objava