sobota, 22 junija, 2024

Iz te kategorije

Konferenca TRiii tretjič

STPŠ Trbovlje je danes v Delavskem domu Trbovlje pripravila svojo tretjo konferenco TRiii, s katero želi spodbujati inovativnost v tehniškem izobraževanju in prispevati k tehnološkemu razvoju.
Konferenco je otvorila ravnateljica STPŠ Trbovlje Marjetka Bizjak, nato pa sta zbrane pozdravila županja Trbovelj Jasna Gabrič in dr. Andreja Barle Lakota, državna sekretarka na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

Prvi del konference je bil namenjen inovativnosti in ustvarjalnosti v gospodarstvu. O tem so govorili Staša Baloh Plahutnik z Gospodarske zbornice Slovenija ter predstavniki podjetij Marko Lotrič iz Lotrič Meroslovje d.o.o., Jani Uranič iz Xella Porobeton in Oliver Zofič iz Micorosofta Slovenija.

Po odmoru ob 13.30 je konferenca namenjena dijaškemu prispevku k tehniškemu razvoju. Med sodelujočimi so dijaki Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje, Srednje šole tehniških strok Šiška, Srednje šole za kemijo, elektrotehniko in računalništvo Šolskega centra Celje in Elektro in računalniške šole Šolskega centra Velenje.

ZT

Isti avtor