V zadnji etapi je zmagal Remco Evenepoel, skupno na Dirki po Kataloniji pa Primož Roglič, ki je osvojil to enotedensko dirko kot prvi Slovenec. V zadnji etapi je zasavski kolesar nadziral najbolj nevarnega tekmeca Evenepoela, mu bil vseskozi na kolesu, v zadnjih metrih pa niti ni sprintal in je etapno zmago prepustil tekmecu.

Primož Roglič je majico vodilnega nosil cel teden in je ni slekel niti po zadnji etapi. Dirka Po Kataloniji se je zaključila v Barceloni, kolesarji pa so morali šestkrat premagati vzpon na Montjuic. Roglič je vse opravil brezhibno in zasluženo osvojil to enotedensko dirko. Tokrat je imel izjemnega tekmeca v Remcu Evenepoelu, ki je v končni razvrstitvi za Kisovčanom zaostal le 6 sekund. Tretji v skupni uvrstitvi je bil Marc Soler, ki je bil tudi v zadnji etapi tretji, vendar je za zmagovalcema zaostal že skoraj minuto. Roglič je v Kataloniji dobil dve etapi, osvojil je šest gorskih ciljev in kaže vse boljšo formo.

Primož Roglič je v Barceloni slavil 72. zmago kariere, med zmage na enotedenskih dirkah ni vpisal le še Dirke po Švici.

Evenepoel je po dirki polaskal Rogliču, da je v najboljši formi verjetno najboljši kolesar na svetu. Srečala se bosta spet na trotedenski dirgi Giro di Italia, kar obeta spektakel. Naj spomnimo, da Roglič Gira še ni osvojil in je to verjetno tudi najpomembnejši cilj letošnje sezone, saj so se v njegovi ekipi odločili, da ne bo tekmoval na Touru, dirki po Franciji.

Savus

Foto: arhiv Savus