ponedeljek, 24 junija, 2024

Iz te kategorije

TRajBimo skupaj

V prihajajočih mesecih bo zaključena naložba v kolesarske poti v Trbovljah, ki bo pomenila veliko spremembo za uporabnike koles, saj bodo le–ti varneje vključeni v promet. Naložba, ki so jo v večji meri omogočila evropska in državna sredstva, bo kolesarsko povezala sever in jug Trbovelj.

Občina Trbovlje bo pripravila dogodek TRajBimo skupaj, s čimer želijo kolesarske poti predstaviti občanom, da bi jih koristili v največji meri in jih tudi pravilno uporabljali. Dogodek bo potekal v mestnem parku v četrtek, 30. marca. Udeležencem bodo predstavili novo kolesarsko traso, ki jo gradijo in brezplačno preizkusili električno kolo Trajbi. Vsi, ki svoje kolo že imajo, pa ga bodo lahko pripeljali na brezplačno diagnostiko. Dobrodošli so tudi najmlajši, saj bodo organizatorji poskrbeli za ustvarjalne delavnice na temo kolesarjenja in zanimive športne aktivnosti ter prigrizke.

»Sproščeno popoldne in dobro vzdušje bomo zagotovili mi, vas pa vabimo na klepet in druženje,« so v izjavi za javnost zapisali na Občini Trbovlje in dodali: »Mogoče niste vedeli, a župan Zoran Poznič v prostem času zelo rad kolesari, zato se bo dogodka z veseljem udeležil, občani pa ga boste lahko pocukali za rokav in z njim spregovorili kakšno besedo.«

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Celotna investicija znaša slabih 2,3 milijona evrov, Evropski sklad za regionalni razvoj prispeva 1,3 milijona evrov, prispevek Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo je slabih 330 tisoč evrov, Občina Trbovlje pa bo dodala še dobrih 615 tisoč evrov.

Savus

Foto: Občina Trbovlje


 

Isti avtor