Po petih letih se v nedeljo, 2. julija, med kolesarske vzpone ponovno vrača Kolesarski vzpon na Kum, tokrat v organizaciji Smučarskega društva Kum Dobovec, ki je štafeto tradicionalnih izvedb prevzelo od Kolesarskega društva Partizan Trbovlje.

Tako se bodo klancev željni kolesarji že 29. pognali v hrib, kjer je v 9,5 km treba premagati 1000 višinskih metrov, povprečen naklon pa je 10,18 %. Štart dirke bo pred trgovino Blokada v Trbovljah. Kolesarji bodo lovili rekord, ki je trenutno postavljen pri 34 minutah in 43 sekundah. Podelitev nagrad na cilju bo ob 12. uri.

»Pri najhitrejših gre vsekakor za tekmovanje s časom in konkurenco, za ostale je to izziv in osebna zmaga ob prečkanju ciljne črte,« so zapisali na Občini Trbovlje in dodali: »Kum velja za eno izmed žlahtnih trofej med gorskimi in tudi cestnimi kolesarji, katero je vredno imeti v svoji zbirki uspehov. Med kolesarji se šušlja, da je najhujši zahrbtnik med klanci, v medijih pa je moč prebrati, da je najljubši klanec Primoža Rogliča

Lokalna cesta Trbovlje – Dobovec – Kum bo zaradi izvedbe prireditve od 8.30 do 11. ure zaprta za ves promet, zato naj se navijači v hrib podajo pred tem.

Savus

Foto: FB Kolesarski vzpon na Kum