sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Kamerat odprt

Sinoči so v Hrastniku odprli tretji Festival delavskega filma Kamerat. Udeleženci otvoritvene slovesnosti so se zbrali pri Mašinšanku, se pozdravili in se potem odpravili na slavnostno otvoritev, ki jo je zaznamoval duh solidarnosti in delavstva!

Na otvoritvi so zbrane nagovorili vsi trije ustanovitelji festivala, ki so se skupaj borili za nastanek festivala, ki izvira iz zasavske mogočne zgodovine: župan Občine Hrastnik Marko Funkl, šefica Mladinskega centra in delovodja Kamerata Nina Kavzar in umetniški vodja festivala Simon Tanšek.

Zbranim je spregovorili tudi ministrica za kulturo Asta Vrečko. Župan je na oder povabil tudi Zorana Klemna, ki jr kar 75 let vrtel filme v hrastniških kinodvoranah. Otvoritve so se udeležili številni gostje iz političnega in kulturnega sveta, med drugim direktor Festivala slovenskega filma Bojan Labović, režiserka Marija Đoković in režiser Bojan Vuletić. Njegov film Rekvijem za gospo J. so tudi zavrteli na otvoritvi.

V kulturnem programu so nastopili ŽPZ Svoboda Dol pri Hrastniku, plesalka Lucija Boruta in recitator Nejc Škorjanc in bobnarska skupina iz Laškega. Prireditev je vodila Lara Jerkovič.

Festivalsko dogajanje bo bogato vse štiri dni festivala, ki se bo končal v nedeljo.

MP

Foto: Branko Klančar


 

Isti avtor