četrtek, 18 julija, 2024

Iz te kategorije

Ni da ni

Časopis Savus je že med zasavskimi bralci. Tudi junijska številka prinaša precej zasavskih zanimivosti in novic v zvezi z uspešnimi Zasavkami in Zasavci. V njem je pogovor s hrastniškim županom ob občinskem prazniku. Pa pogovor z direktorjem Ceroza Enesom Rakovičem. V časopisu najdete še vrsto drugih informacij o dogodkih, ki so zaznamovali junij v Zasavju. Več pa v uvodniku Marka Planinca.

Ni da ni

Prav vesel sem bil, da smo končno ujeli Primoža Rogliča in mu predali priznanje za Zasavca leta 2021. Zaslužil si ga je kot nešteto drugih priznanj in imenovanj. Enkrat mi je nekdo ob prebiranju izjemnih imen dosedanjih Zasavcev leta dejal: »Nekoga pogrešam na tem seznamu.« Na vprašanje koga, je odgovoril: Primoža Rogliča. Sedaj ga ne bo več pogrešal. In prav je tako. Sicer pa je bilo na sprejemu zmagovalca Gira v Zagorju res prijetno. Tudi Primož je bil v super formi, saj se kar ni mogel ločiti od svojih navijačev, podpisovanja, fotografiranja … Še zapel je skupaj z Orleki. In besedilo pesmi Ko so lipe cvetele je znal na izust.

V Savusu smo zadovoljni, da smo izpeljali še 16. jamatlon. Spet je bilo prisrčno in veselo, jamatlonci pa so odšli iz Hrastnika dobre volje. Kot vedno.

Danes je naš in vaš časopis spet poln dobrih novic. No, nekaj je tudi manj dobrih. Pa vendar. Inovatorji so dobili priznanja za svoje delo, slovesnosti so se vrstile na Kumu (veterani), na Kalu (planinci), v Trbovljah (odprtje Vile Barbara, Majski salon in folklora), v Hrastniku (godbeniki, Rdeči revirji, Etno festival), Kisovcu (general Maister) Podkumu (graščaki Čopi), Kopitniku (copatarji) in v zagorskem VDC (športniki). Nasploh so zasavski športniki spet razturali.

Čestitke vsem osnovnošolcem, ki so končali šolanje in odšli na zaslužene počitnice. Danes objavljamo tiste, ki so se v tem šolskem letu še posebej izkazali. Prihodnji mesec bomo objavili še priznanja srednješolcev. Vsem pa želimo prijetne počitniške dni. Naj velja to, kar je dejala pred dnevi po radiu ena izmed učenk: »Starši mislijo, da se bom med počitnicami učila. Sama nisem takega mnenja.«

Preberite pogovora z direktorjem Ceroza in hrastniškim županom ter predstavitev večkratne nagrajenke Marjete Hribar. Žal poročamo tudi o neurju, ki je odneslo življenje, in o razprtijah okrog urgence v Zasavju.

In seveda še to: Drage Hrastničanke in Hrastničani, vse dobro ob vašem občinskem prazniku. Lepo praznujte.

Marko Planinc

Foto: Savus


 

Previous article
Next article

Isti avtor