Leto 2023 se izteka, pripravljamo se že na novega. Prav je, da se še kdaj ozremo na leto, ki je za nami. Vsak dan ob 11. uri na naši spletni strani objavimo, kaj se je letos pomembnega zgodilo v posameznih mesecih. Danes objavljamo zapis, kaj vse se je zgodilo meseca junija 2023.


Junij 2023


Z junijem se v Trbovljah prične zaporedje treh mesecev, ko zasavske občine praznujejo svoje občinske praznike. Zagorje je z navdušenjem v domačem mestu pozdravilo kolesarskega junaka Primoža Rogliča.

Zasavska gospodarska zbornica pa je podelila priznanja zasavskim inovatorjem; podelili so 5 zlatih, 8 srebrnih in 7 bronastih priznanj ter eno posebno priznanje za prebojno inovacijo – to je prejelo Društvo Calvodas za inovacijo Liofilizirano sadje in zelenjava iz energijskega nasada v kapsuli.

V Trbovljah so odprli Vilo Barbara, v kateri je Spekter uredil 18 oskrbovanih stanovanj, v Hrastniku pa prenovljeno Mlakarjevo stanovanje, ki je svojevrsten zgodovinski zapis življenja v rudarski koloniji. To je bil tudi mesec, ko se je nujna medicinska pomoč za Zasavke in Zasavce iz urgentnega bloka SBT spet prestavila v prostore zdravstvenih domov – v SBT so takrat izrazili razočaranje nad odločitvami zasavskih zdravstvenih domov.

Rudarska godba Hrastnik je s koncertom obeležila 170 let neprekinjenega delovanja – častna pokroviteljica večera je bila predsednica države Nataša Pirc Musar. V Hrastniku se je odvil tudi tretji festival delavskega filma Kamerat, Zavod Savus pa je že 16. v rudniško jamo spravil več kot 150 jamatloncev, ki so 200 metrov pod površjem zemlje v rudniških rovih tekli in premagovali ovire na prireditvi Jamatlon.


SL

Fotografija je simbolična


 

Prejšnji članekNa čakanju 200 zaposlenih
Naslednji članekSlovo