»Steklarna Hrastnik ob spremenjenih tržnih razmerah v začasno zmanjšanje proizvodnje, a z razvojno naravnanim načrtom za 2024,« pravijo v Steklarni Hrastnik. Na začasno čakanje je poslala 200 zaposlenih v hrastniški steklarni. Objavljamo sporočilo za javnost, ki so ga poslali iz Steklarne Hrastnik.

»Celotna evropska steklarna industrija se v zadnjih mesecih sooča z ohlajanjem svetovnega gospodarstva in potrošniških indeksov, kar se odraža tudi na padcu naročil v celotni panogi in rasti zalog pri ključnih poslovnih partnerjih. Slednje vpliva tudi na poslovanje Steklarne Hrastnik, članici Vaider Group, ter zahteva prilagoditev poslovanja in proizvodnje tržnim okoliščinam v smeri začasnega zmanjšanja proizvodnje in optimizacije delovnih procesov.

S ciljem stabilnega poslovanja ob spremenjenih tržnih razmerah, ki imajo ciklični karakter, je poslovodstvo družbe sprejelo nekatere ukrepe optimizacije delovnih procesov, med drugim tudi  t.i. mehke oblike prenehanja delovnih razmerij, torej predčasnega upokojevanja in ukrep začasnega čakanja na delo, ki jih izvajamo v omejenem in zgolj nujno potrebnem obsegu. V tem trenutku je na začasno čakanje na delo v družbi prerazporejenih okrog 200 zaposlenih v proizvodnji in režiji, ki pa so po principu rotacij še naprej redno vključeni v delovni proces, a v manjšem obsegu. Ukrep čakanja na delo je zaenkrat predviden do 31. marca 2024. V družbi ocenjujejo, da gre pri spremenjenih tržnih razmerah za prehodno obdobje, ki bo trajalo 2-3 kvartale oz. do enega leta, pri čemer stabilno poslovanje družbe in razvojni projekti niso ogroženi.

Poslovni načrt poslovanja družbe v letu 2024 je sestavljen ob upoštevanju spremenjenih tržnih okoliščinah, a predvideva ohranjanje visoke operativne profitabilnosti poslovanja (EBITDA marža v višini nad 30%) ob nespremenjenih prihodkih od prodaje v višini okoli 90 milijonov evrov. Prav tako v družbi načrtujejo za okrog 7 milijonov  evrov naložb v letu 2024, v prvi vrsti za avtomatizacijo posameznih procesov, redno investicijsko vzdrževanje in posodabljanje opreme ter naložbe v informacijske tehnologije. Ob nadaljevanju trenda avtomatizacije proizvodnih procesov bo družba tudi nadaljevala z zaposlovanjem predvsem tehničnega strokovnega kadra v proizvodnem procesu ter posameznih specialistov na posameznih področjih (IT, tehnologija, razvoj, itd.).

»Kot močno izvozno naravnano podjetje ne moremo ubežati nekaterim širšim globalnim gospodarskim ciklom. Lahko pa se jim prilagajamo in gradimo poslovni model na način, da tudi ob nekoliko znižanem zunanjem povpraševanju ohranjamo stabilno, pozitivno in razvojno naravnano poslovanje, kakor tudi vse ključne strateške investicijske načrte. Verjamem, da nam to dobro uspeva, saj tudi v sedanjih neugodnih tržnih razmerah poslujemo zelo dobro, koristimo t.i. mehke oblike prilagajanja delovnih procesov in število zaposlenih proizvodnim potrebam in ne odstopamo od strateško zastavljenih naložb. Te potekajo naprej na obeh proizvodnih lokacijah skupine tako v Hrastniku kot tudi v Paraćinu v Srbiji,« je ob tem izpostavil Peter Čas, generalni direktor Steklarne Hrastnik in Vaider Group.«

Savus

Foto: Savus


 

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekKoledar dogodkov – junij 2023