Leto 2023 se izteka, pripravljamo se že na novega. Prav je, da se še kdaj ozremo na leto, ki je za nami. Vsak dan ob 11. uri na naši spletni strani objavimo, kaj se je letos pomembnega zgodilo v posameznih mesecih. Danes objavljamo zapis, kaj vse se je zgodilo meseca aprila 2023.


April 2023


OŠ Hrastnik je praznovala 160 let šolstva v hrastniški dolini, multimedijska umetnica dr. Maša Jazbec je prejela Jakopičevo priznanje – najvišje stanovsko priznanje za likovno in vizualno umetnost, ki ga podeljuje Zveza društev slovenskih likovnih umetnikov, za ustvarjalno delo na področju intermedijskih umetnosti.

Steklarna Hrastnik je za kreativno steklenico za ozaveščanje o pomenu čiste vode v restavracijah visoke kulinarike prejela prestižno oblikovalsko nagrado Red Dot, slovensko športno in splošno javnost pa je razvnela novica, da je selektor slovenske ženske košarkarske reprezentance Georgios Dikaioulakos Trboveljčanko Niko Barič izključil iz reprezentance – zaradi zapisa na družbenem omrežju, v katerem je pohvalila delo nekdanjega selektorja reprezentance Damirja Grgića, tudi njenega someščana iz Trbovelj.


SL

Fotografija je simbolična


 

Prejšnji članekBožič
Naslednji članekNa današnji dan: Ivan Lavrač