ponedeljek, 22 aprila, 2024

Iz te kategorije

Ključno načelo št. 20: Ne ponižujte drugih

Kadarkoli ocenjujete in obsojate, ste pri tem subjektivni, ker ne poznate (dovolj) njihovih okoliščin. Kadar ocenjujete druge, se morate zavedati, da pri tem izhajate večinoma iz lastnih prepričanj in vrednot.

Še eno tesno povezano načelo je:

NIKOLI NE PONIŽUJTE DRUGIH.

Tudi tu gre prav tako za zablodo. Kadarkoli menite, da je nekdo zloben, se motite.

Poskus poniževanja drugih ljudi je še en izmed prijemov samoprevare vašega uma. Poniževanje drugih – skupin ljudi, entitet ali organizacij – je delno povezano s poveličevanjem sebe, delno pa (vedno) izvira iz pomanjkanja podrobnosti njihove celotne slike oziroma okoliščin.

Ko se nekomu nasmehnete, ta pa vam vrne boleče hladen pogled, le redko kdaj uspete pomisliti, da je mogoče v osebni stiski ali težavah. Ego se hitro odzove in vam postreže z oceno nesramne, neprijetne in mogoče celo nevarne osebe.

> 65 KLJUČNIH NAČEL, KAKO živeti dobro <

Borut Kmetič

Po formalni izobrazbi sem diplomirani varstvoslovec informacijske varnosti, sicer pa imam precej izkušenj v večjih mednarodnih IT okoljih pri upravljanju in svetovanju na področju informacijske varnosti, vodenju IT projektov in izvedbe storitev, pri upravljanju in presojanju ISO sistemov, svetovanju pri digitalizaciji poslovanja, varstvu osebnih podatkov, vodenju kakovosti, procesov in organizacijske kulture.

Sem zunanji vodilni presojevalec informacijske varnosti po ISO standardu pri mednarodni certifikacijski hiši.

Organizacijam pomagam iskati strateške rešitve in izboljšati njihovo poslovanje, predvsem na zgoraj navedenih področjih. Sicer pa se ukvarjam tudi z drugimi oblikami optimizacij (oziroma hekanja), kot so na primer biohekanje, osebna rast, raziskovanje prebojnih novih tehnologij, eksponentna organizacija, sistemsko razmišljanje in druge napredne metode.

Borut@SmartAssets.it
Borut@Medium
Borut@TheGoodMenProject


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor