Najmlajši skakalci SK Zagorje – sekcije za skoke Kisovec so se pod vodstvom trenerja Braneta Baša v nedeljo odpravili v avstrijski Celovec, kjer so se udeležili še zadnje od štirih tekem za poletni pokal Alpe Adria 2019. Dosegli so izredne uvrstitve, saj so se skoraj v vseh kategorijah povzpeli na najvišje stopničke.

V kategoriji dečki 11 let je Lovro Percl Seručnik skočil na drugo mesto. Damjan Zupanec je bil peti, Lovrenc Pirnovar šesti, Gal Izgoršek pa 11. Leto dni mlajši dečki so dosegli naslednje uvrstitve: Tej Logar 1. mesto, Tilen Bizjak 2., Matija Guna 3., Anže Bantan 4. in Tilen Bizjak 6. mesto. Med 9-letniki je Nik Lukmar osvojil 1. mesto, Mihael Ostrožnik je bil 2., Nik Zupančič pa 6.

V kategoriji deklic 8-9 let sta se odlično uvrstili Ula Vodlan (1. mesto) in Daša Volaj (2. mesto). V kategoriji dečki 8 let je David Drobne skočil na 12. mesto. V kategoriji do 7 let pa sta skakala Filip Ostrožnik in Neža Zupančič, ki sta se uvrstila na 1. in 6. mesto.

Z velikim veseljem so zagorski skakalci na zaključni prireditvi visoko v zrak dvignili veliki prehodni pokal, ki bo eno leto lahko domoval na skakalnicah v Kisovcu. Ekipa iz Kisovca je namreč zbrala največje skupno število točk na vseh štirih tekmah in tako zmagala v skupnem seštevku.

Zagorske mladinke in mladinci, mlajši od 16 let, so se pomerili tudi na tekmi v Mislinji. Katarina Pirnovar je skočila na četrto mesto, Anej Razpotnik na 14. in Dominik Zupanec na 25.

MoPi

Foto: arhiv SK Zagorje – sekcije za skoke Kisovec