V soboto, 28. septembra, so se hrastniški invalidi odpravili proti Gorenjski. Veselje se je začelo že na tržnici v Hrastniku in se je stopnjevalo na avtobusu, kjer jih je sopotnica pogostila z domačo »kačjo slino«.

Najprej so se ustavili na Brezjah, kjer so si ogledali zbirko jaslic in romarsko cerkev Marije Pomagaj, kjer so lahko prisostvovali sveti maši. Pot jih je naprej vodila na Bohinj. Razkropili so se okrog jezera, hranili račke, ki so nekaterim jedle celo iz rok. Sprehodili so se proti nekdanjemu steklarskemu domu. Obujali so spomine na mladost, ko so tu letovali in uživali v lepoti okolice. Tudi zanimiva cerkvica svetega Janeza Krstnika skriva v sebi veliko zanimivosti iz starih rimskih časov in še nazaj, so povedali.

Po kosilu so se odpravili na Bled. Takrat pa je počilo: Razletela se je zadnja šipa, ker so zadeli v vejo. A skupaj so poprijeli za delo, takoj vse počistili in s folijo nadomestili manjkajočo šipo.

Varno so se odpeljali proti zadnji postaji, Bledu. Imeli so dovolj časa, da so si lahko privoščili tudi vožnjo okrog jezera s kočijo, nekateri so raziskovali okoliške butike. Izlet jim bo ostal v spominu, pravijo.

HL

Foto: arhiv DIHR