V soboto, 29. oktobra, je v Velenju na skakalnici HS 77 potekala tekma za DP kadetinj in kadetov do 14 in do 15 let. Kisovski orliči so se še enkrat več odlično odrezali.

Med kadetinjami do 15 let je sedmo mesto osvojila Klara Jerman. Med kadeti v isti starostni kategoriji je bil četrti Lovrenc Pirnovar, sedmi Lovro Percl Seručnik, 30. pa Damjan Zupanec.

Med kadetinjami do 14 let je bronasto kolajno za tretje mesto osvojila Ula Vodlan. Med kadeti do 14 let pa je postal državni prvak Tej Logar. Sedmi je bil Jaka Lednik, potem pa so se kisovški skakalci odrezale še takole: 16. Matija Guna, 17. Tilen Bizjak, 18. Anže Bantan, 21. Benjamin Ostrožnik, 34. Nik Lukmar in 39. Mihael Ostrožnik.

Na ekipni tekmi za DP prvenstvo do 15 let je ekipa Zagorje 1 v postavi Jaka Lednik, Lovrenc Pirnovar, Lovro Percl Seručnik, Tej Logar osvojila naslov državnega prvaka. Deveta je bila ekipa Zagorje 2 (Benjamin Ostrožnik, Ula Vodlan, Anže Bantan, Tilen Bizjak), 16. pa ekipa Zagorje 3 (Klara Jerman, Nik Lukmar, Damjan Zupanec, Mihael Ostrožnik).

Skakalke in skakalce je v Velenju vodil trener Zvone Pograjc s tokratnim pomočnikom Miranom Zupančičem.

Savus

Foto: SK Kisovec