ponedeljek, 20 maja, 2024

Iz te kategorije

Kauzerju zlata in bronasta na EP

Peter Kauzer je na Evropskem prvenstvu vozil zelo kontroliralo v predtekmovanju in polfinalu. V finale se je uvrstil z devetim časom, potem pa je v najpomembnejši vožnji dneva eksplodiral. V gornjem delu proge je bil še malo rezerviran, spodnji del pa je odpeljal na glavo in si zasluženo privozil zlato medaljo. Kauzerjev uspeh so z velikim veseljem pozdravili njegovi zvesti navijači iz Hrastnika, ki so se z avtobusom odpravili navijat v glavno mesto Češke.

Reka Vltava in proga Troja Petru doslej ni bila najbolj ljuba, prav gotovo pa mu bo od današnje sobote naprej precej bolj. Njegova vožnja je bila lahkotna, po tekmovanju je hudomušno dejal, da je vozil malo na češki način. In prav domačina, člana izjemne češke reprezentance, Vito Prindiš in Jiri Prskavec sta mu delala druščino na zmagovalnem odru. Hrastniški kajakaš je v Pragi slavil prvič na kakšnem tekmovanju najvišje ravni.

Tokrat je Peter tekmoval v dodelani opremi, z bolj oprijetim rešilnim jopičem, ki je vdelan v tekmovalni dres. S tem je seveda nekaj ožji, tekmovalcu pa omogoča, da gre lahko v kakšnih vratih skoznje tudi malo bolj blizu količka.

Po tekmovanju je Kauzer za različne medije dejal, da je bila finalna vožnja popolna.: »Vožnja mi je uspela, kot sem si zadal, šel sem na glavo, povzel češki način vožnje in gledal, ali se bo izšlo. Na koncu se je izšlo, tako da sem izredno vesel in presrečen." Povedal je še, da se je po uspehu v Riu, kjer je osvojil srebrno olimpijsko medaljo, znebil največjega pritiska pred velikimi tekmami. Zaenkrat mu uspeva, da se jih loti mirno, da se osredotoči nase in se ne obremenjuje z drugimi. »Zavedam se, da sem kar hiter in tudi danes sem pokazal, da če naredim svojo vožnjo, sem lahko konkurenčen marsikomu," je še povedal Peter. In dodal, da je sicer letos največji cilj sezone svetovno prvenstvo v Braziliji.

Seveda je »Raketa iz Hrastnika«, kot ga imenujejo nekateri novinarji, tudi tokrat imel bučno podporo na tribunah ob tekmovalni progi, saj ga je vzpodbujalo dobre pol stotine Hrastničanov, ki so napolnili navijaški avtobus. Načeloval jim je hrastniški župan Miran Jerič, ki je po tekmi iskreno čestital častnemu občanu Hrastnika Petru Kauzerju za nov uspeh.

Na sobotni predvečer so v Pragi za novo veselje poskrbeli še slovenski slalomisti v ekipni tekmi kajakašev, na kateri so našo državo zastopali kapetan ekipe Peter Kauzer ter mlada Martin Srabotnik in Niko Testen. Osvojili so bronasto kolajno. Zmagali so Čehi pred Poljaki in Slovenci.

ZT

Isti avtor