Peter Kauzer je zmagal na prvi tekmi svetovnega pokala v letošnji sezoni v Pragi na Češkem. V soboto, 11. junija se je za las uvrstil v finale, startal v njem kot prvi, vozil brez kazenskih dotikov in … zmagal. Nihče od konkurentov, ki so bili v polfinalu hitrejši od njega, ga ni uspel prehiteti.

Kako hitro se v športu stvari menjajo. Pred dvema tednoma je Peter izpadel na Evropskem prvenstvu v Liptovskem Mikulašu na Slovaškem že v kvalifikacijah. Danes je v polfinalu dosegel čas, ki ga je takrat, ko je prišel v cilj, uvrščal na peto mesto. Za njim je vozilo še 15 tekmovalcev in kazalo je, da možnosti za nastop v finalu deseterice najboljših ni več. Tudi sam je za Val 202 povedal, da je počasi že pospravljal opremo. Potem pa je obstal na desetem mestu polfinala in se uvrstil v finale.

V finalni vožnji je Peter Kauzer pokazal, da kljub 38 letom ni za staro šaro. Vozil je zanesljivo, izjemno težko progo je uspel prevoziti brez kazenskih sekund in uspeh je bil tu. Ostali finalisti so delali napake in vsi po vrsti zaostali za njim. In Kauzerjev nasmeh je bil spet velik. »Res sem kar malce presenetil tudi samega sebe. Še vedno mi ni uspela popolna vožnja, še vedno sem naredil nekaj napak. Na koncu sem pa kar prišel do stopničk in skupne zmage. Presrečen sem, nazadnje sem zmagal ravno tu v Pragi na evropskem prvenstvu,« je povedal po nastopu. Obenem je omenil, da se bo počasi poslovil od tekmovanj, rad pa bi nastopil še na Olimpijskih igrah v Parizu leta 2024.

Peter Kauzer je dosegel 12 zmago v Svetovnem pokalu. Tokrat je slabo sekundo za njim zaostal Italijan Giovanni De Gennaro, tretji pa je bil Švicar Martin Dougoud.

Savus

Foto: arhiv Savus