V soboto, 4. marca, je na Polzeli potekalo državno prvenstvo člane, veterane in parakarateiste. Karate klub Trbovlje so zastopali Urša Haberl, Kenan Isaković, Almin Salkić, Marko in Uroš Markuljević pri članih, Alenka Paternoster pri veterankah ter Branko Glavač pri parakarateistih. Vodila sta jih trenerja Miha Kovačič in Blaž Hribovšek.

Prvo je nastopil Almin Salkić v katah, ki je na prvenstvo prišel iz Švice, kjer živi in nadaljuje s treniranjem karateja. Osvojil je bronasto medaljo. V športnih borbah je državna prvakinja brez večjih težav tretjič postala Urša Haberl v kategoriji do 50 kilogramov. Lepo presenečenje je pripravil 18-letni Kenan Isaković, ki je na svojem prvem članskem prvenstvu premagal vse svoje nasprotnike in se tako povzpel na najvišjo stopničko zmagovalnega odra v kategoriji do 67 kilogramov. Za tretji državni naslov je poskrbel Uroš Markuljević pri članih do 84 kilogramov. Brat dvojček, Marko Markuljević, je v kategoriji do 75 kilogramov osvojil bronasto medaljo.

Za veselje v trboveljskih vrstah sta poskrbela še Alenka Paternoster, ki je osvojila srebrno medaljo v katah pri veterankah do 50 let in Branko Glavač, ki je osvojil bronasto medaljo v para-karateju.

Ob koncu državnega prvenstva smo bili edini klub, ki je osvojil medalje tako pri članih, veteranih kot parakarateistih, kar kaže na pravilno usmeritev in kvaliteto dela v Karate klubu Trbovlje.

Jernej Simerl

Foto:  KK Trbovlje