sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Kameratski kino abonma

Danes se v Hrastniku pričenja Kameratski kino abonma, ki bo enkrat mesečno prinesel zanimivo kino predstavo in bo potekal do junija. Gledalci bodo skozi filmsko umetnost raziskovali, proslavljali in poglabljali razumevanje delavske zgodovine, kulture in bojev za delavske pravic.

Danes se abonma pričenja z nadvse zabavno tovarniško satiro o sodobnih delovnih razmerjih (več v jutranjem napovedniku dogodkov). Marca gledalce čaka zadržan in minimalističen portret sistema, ki tiho podpira nasilje nad ženskami na delovnem mestu. V aprilu bo na vrsti zgodovinska drama, posneta po resničnih dogodkih o delavski stavki, ki so jo sovjetske oblasti krvavo zatrle. Maj bo popestril preprost, vendar mojstrski prikaz življenja delavcev v vzhodnonemški provinci, prežet s toplimi čustvi. Junija pa pride na spored žalostinka za izgubljenimi družbenimi vrednotami, hkrati pa resnično edinstven filmski slavospev kolektivnemu duhu delavskega razreda.

Abonmajske karte ali vstopnice za izven so na voljo v TIC Hrastnik ali na upravi KRC Hrastnik ter pred posameznimi predstavami na blagajni. Organizatorji obljubljajo prvim 20 abonentom ob nakupu praktično Kamerat darilo in vstopnico za ogled filma po izbiri na Festivalu delavskega filma Kamerat 2024.

Savus

Foto: Branko Klančar

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor