Prazniki niso le drugače obarvane cifre na koledarju. Vsak ima svojo zgodbo. 8. marec, ki se približuje, nas spomni na pravice žensk, ki niso bile vedno samoumevne. Letos epidemija meče sence na praznovanja in nam je marsikaj, kar je bilo včasih samoumevno, onemogočeno. A kljub temu oz. ravno zato lahko naredimo praznike prav posebne, drugačne kot pretekla leta ter tako razveselimo druge in sebe. V zasavskem Varstveno delovnem centru so pripravili nekaj idej, kako presenetiti žensko.

Za 8. marec ni nujno na izlet, ni potrebno na večerjo v polno restavracijo ali stati v vrstah pred cvetličarnami, v trgovinah… So malenkosti, ki pomenijo mnogo več…

  1. Skuhajte kosilo

Ni potrebno znanje masteršefa. Vzemite nekaj ur prosto v službi in jo presenetite s kuhanim obrokom, ko pride domov. Tudi omleta in skleda solate bo dobrodošla. Že samo misel, da ni treba tuhtati »kaj bomo danes jedli« je velik blagoslov za kuharico. Če pa še skupaj z otroki praznično pogrnete mizo, ne bo niti sladice pogrešala.

  1. Pripravite ji vročo kopel

V domači kopalnici ji pripravite spa kotiček. Napolnite kad, jo odišavite s soljo, prižgite sveče in njeno najljubšo glasbo, na doseg roke nastavite neprebrano knjigo.

  1. Preoblecite posteljo

Vzame vam 10 minut, občutek, ko se zaviješ v svežo, dišečo posteljnino zvečer pa je eden najprijetnejših sploh.

  1. Odpeljite otroke na zrak

Naj ima vsaj urico samo zase.

  1. Obdarite jo z unikatnim darilom 

Najlepša darila so tista, ki jih pripravimo sami oz. so že v fazi izdelave namenjena določeni osebi. Do 8. marca imate še dovolj časa, da  v zasavskem VDC naročite unikatna, personalizirana darilca. Pisane pomladne drobižnice in peresnice za ličila ali pisala, so kot nalašč za vašo izbranko, mamo, prijateljico, sodelavko… Ideje in predloge najdete na tej povezavi.

Pri izdelavi vseh artiklov sodelujejo uporabniki VDC, ki jim delo krepi občutek lastne vrednosti. S prihodki od prodanih izdelkov, pa dobijo nagrado in različne nadstandardne aktivnosti po izbiri, ki prinašajo veselje in bogatijo njihovo življenje.

HVALA VAM, DA NAS PODPIRATE.

Naročila sprejemamo na mail: eva.babic@vdc-zagorje.si

VDC/PR

Foto: VDC

Prejšnji članekZagorje sveti zlato
Naslednji članekZapora ceste v Podkraju