Kulturno rekreacijski center Hrastnik, Turistično društvo Hrastnik in Knjižnica Antona Sovreta Hrastnik jutri pripravljajo tradicionalni pohod po Sovretovi poti v Šavno Peč, rojstno vas velikega humanista in prevajalca Antona Sovreta.

V soboto, 5. oktobra, se bodo pohodniki podali na že 16. pohod po Sovretovi poti. Dogajanje se bo začelo že v jutranjih urah. Ob 8.30 bo start izza železniške postaje v Hrastniku (približno ena ura hoje), ob osmi uri pa bodo na pot krenili izpred dvorane Dolanka na Dolu pri Hrastniku (približno ura in pol hoje). Pohod se bo končal v Šavni Peči, rojstni vasi našega največjega prevajalca Antona Sovreta.

Organizatorji ob zaključku pohoda pripravljajo kratek kulturni program, ki se bo začel ob 10.30 uri. Slavnostna govornica bo Jelena Isak Kres, klasična filologinja in prevajalka. Zbrani si bodo lahko ogledali etnološko muzejsko zbirko v bližnji kašči in predstavitev zgodovine in življenja na podeželju v domu Krajevne skupnosti Krnice – Šavna Peč.

Startnina za pohod znaša 5 evrov za starejše od 15 let, za mlajše pa 1 evro. Startnina vključuje topel obrok, vsem pohodnikom pa bo na voljo med potjo topel čaj in prigrizki.

Savus

Foto: Fanči Moljk