Juretov sklad

Vsaka smrt prinese neizmerno bolečino in žalost. Svojcem, prijateljem… Ko je na ono stran mavrice odšel dolgoletni novinar, človek z velikim srcem in mirnostjo v sebi, Jure Nagode, je bila bolečina velika.

A  bolečina  včasih »rodi« tudi lepe stvari. Ena takih je Juretov sklad. Šestintrideset Juretovih prijateljev in znancev je želelo v njegov spomin narediti nekaj lepega. Na pobudo Juretove partnerke Jerce Vučetič Nagode in prijatelja Marka Planinca so na trboveljskem Rdečem križu odprli račun, kjer se je v nekaj dneh zbralo 1460 evrov.

O porabi denarja se sproti dogovarjajo pobudniki akcije in predstavniki trboveljskega Rdečega križa. Kot pravijo, jih je vodila misel »kaj bi želel Jure, komu bi želel pomagati«.

Tako bo deček, ki je ostal brez očeta in živi skromno življenje skupaj z mamico, lahko obiskoval športno aktivnost do konca šolskega leta, saj mu bodo poravnali vadnino. Plačali so strošek glasbene šole za dva osnovnošolca. Kupili so otroško bundo in trenerko. Mamici, ki živi sama z osnovnošolcema, bodo polepšali praznike, saj bo pod novoletno smreko lahko položila darila.

Nekaj denarja smo namenili zavetišču za zapuščene živali Horjul. Za živali smo nabavili hrano (del paketa je na fotografiji. Živali so bile Juretu še posebej ljube, iz Horjula je prišla psička Trini, zato je bila pomoč zavetišču povsem enostavna odločitev.

Savus

Foto: arhiv Savus