V Doliču je v četrtek, 10. marca, potekalo šolsko področno tekmovanje v streljanju z zračnim orožjem. Tekmovanja so se udeležili tudi člani zasavskih strelskih društev, ki so zastopali svoje šole.

Med zmagovalci so bili Julija Zibelnik (OŠ Ivana Skvarče Zagorje) s 163 krogi med cicibankami, Luka Flis (OŠ NHR Hrastnik) z odličnimi 183 krogov med cicibani, Leja Piskar (OŠ Ivana Kavčiča Izlake) s 177 krogi med starejšimi učenkami, ter Jaka Božič (OŠ Ivana Kavčiča Izlake), s 176 krogi med starejšimi učenci.

Med cicibankami in cicibani (letnik 2011, 2012) sta zmagala Julija Zibelnik (OŠ Ivana Skvarče Zagorje) in Luka Flis (OŠ NHR Hrastnik). Med ostalimi cicibani so se od Zasavcev uvrstili še Blaž Jerman (OŠ Toneta Okrogarja Zagorje) na peto mesto, Valentin Bolte (OŠ Ivana Kavčiča Izlake) na šesto, ter Jan Pajnkihar (OŠ NHR Hrastnik) na deveto mesto.

Med mlajšimi učenkami (letnik 2009, 2010) je bila Loti Sovre (OŠ Tončke Čeč Trbovlje) na sedmem mestu, med mlajšimi učenci pa Tian Hodžić (OŠ NHR Hrastnik) na sedmem, ter Jan Tofolini (OŠ NHR Hrastnik) na 11. mestu.

Na tekmovanju starejših učenk (letnik 2007, 2008) so zasavske učenke zasedle prva tri mesta: Leja Piskar (OŠ Ivana Kavčiča Izlake) prvo, Nika Piskar (OŠ Ivana Kavčiča Izlake) drugo in Laura Leskovšek (OŠ NHR Hrastnik) tretje mesto.

Pri starejših učencih (letnik 2007, 2008) pa so se med boljše uvrstili Jaka Božič (OŠ Ivana Kavčiča Izlake) na prvo mesto, Gal Bolte (OŠ Ivana Kavčiča Izlake) na tretje in Blaž Majcen (OŠ NHR Hrastnik) na četrto mesto.

Na tekmovanju srednjih šol so tekmovalci streljali s puškami in pištolami. Med dijaki (letnik 2003 in več) se je v streljanju s puško na tretje mesto uvrstil Nikolaj Ploj Jarc (GESŠ Trbovlje).

Savus

Foto: arhiv Savus