sreda, 24 aprila, 2024

Iz te kategorije

Judež, Skubic in Zore državni prvaki

Minuli vikend je v Ormožu potekalo 33. državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem za vse kategorije. Kisovški strelci so dokazali, da so se na vrhunec tekmovalne sezone odlično pripravili, saj so posegli po vrhunskih rezultatih.

Po osvojenih medaljah so kisovški strelci osvojili odlično 3. mesto med 62. društvi, ki so nastopili na prvenstvu. Z malo športne sreče pa bi lahko bilo to mesto še nadgrajeno, saj jih je le en sam krog ločil od drugega mesta.

V mladinski konkurenci (U21) si je Gašper Judež z odličnim nastopom v kvalifikacijah (614,3) s prvim mestom priboril finalni nastop. Finalni nastop je začel nekoliko rezervirano. Iz strela v strel je stopnjeval vrednosti zadetkov, zmanjševal prednost vodečega tekmovalca, ga po 22. strelu tudi prehitel in zdržal zbran vse do zadnjega 24. strela. Po tem strelu se je razveselil naslova mladinskega državnega prvaka. Med mladinkami nas je zastopala Tija Šiles, ki pa se ji nastop ni izšel po njenih željah, končala je na 19. mestu.

V kategoriji kadetinj (U17) so naše društvo odlično zastopale Nika Skubic ter sestri Nika in Leja Piskar. Nika Skubic je nastop pričela nekoliko zadržano, prisoten je bil pritisk, katerega ustvarja naslov državne prvakinje. Po zadržanem začetku je Nikin nastop stekel, začela je zadevati »močne desetke« do konca nastopa in se na koncu razveselila naslova državne prvakinje s 412,0 krogi. Prav tako se nastopa nista ustrašili Leja (7. mesto – 399,2) in Nika Piskar (21. mesto – 388,0). Odličen nastop omenjenih deklet je zadostoval, da so se razveselile ekipnega naslova državnih prvakinj v kategoriji kadetinj (U17).

V kategoriji dečkov (U13) so naše društvo zastopali Žan Celestina (8. mesto -181), Žiga Baš (11. – 177), Blaž Jerman (13. – 176), Patrik Gracer (52. – 159). Fantom je na tekmovanju primanjkovala športna sreča, saj so streli »leteli« v zelo dobre devetke, ne pa tudi desetke, kot se to zgodi na drugih tekmovanjih in treningih. V ekipni konkurenci so Žan, Žiga in Blaž osvojili naslov državnih podprvakov, za zmagovalci so zaostali vsega en krog.

Julija Zibelnik je nastopila v kategoriji deklic (U13) in zasedla osmo mesto z doseženimi 174 krogi.

Zelo suveren nastop je v kategoriji dečkov (U11) prikazal Jaka Zore. Tekmovanje je zaključil z doseženimi 182 krogi, kar je bilo dovolj za osvojitev prvega mesta in s tem naslova državnega prvaka.

Prvenstvo je pokazalo, da se v društvu dela odlično, da se za prihodnost strelskega športa v društvu ni potrebno bati.

LK

Foto: SD Kisovec


 

Isti avtor