Na proslavi ob kulturnem prazniku so v sredo, 7. februarja, v hrastniškem Delavskem domu podelili letošnja priznanja ob prazniku. Priznanje 8. februar sta župan Občine Hrastnik Marko Funkl in predsednik ZKO Hrastnik Aleš Laznik podelila Jožici Hriberšek. Objavljamo obrazložitev priznanja.

Jožica Hriberšek je priznanje 8. februar prejela za dolgoletno aktivno in uspešno delo v Prosvetnem društvu Čeče.

Jožica Hriberšek je ljubiteljica kulture že od malih nog. Prvi nastopi segajo daleč nazaj, ko je kot majhna deklica nastopala ob obisku dedka Mraza, na različnih proslavah in drugih prireditvah, ki so potekale v krajevni skupnosti Čeče. Pravijo, da ko te kultura enkrat »zastrupi«, ji ostaneš zvest za vedno. Tudi pri Joci se je zgodilo natančno tako. Z ostalimi mladinkami in mladinci je sooblikovala kulturno dogajanje v Čečah, kjer je organizirala različne dogodke in nastopala v številnih vlogah. Danes je njeno delovanje osredotočeno na dejavnosti Prosvetnega društva Čeče in  skupino Funšterctim, ki s kratkimi  šaljivim skeči na humorističen način predstavlja našo polpreteklo zgodovino.  Navadno igra glavno vlogo in z oblikovanjem svojega lika  pripomore k celoviti podobi in  prikazu določenega obdobja. Pogosto so to utrinki iz zasavskega življenja, ko sta prevladovala rudarstvo in kmetijstvo in preko teh zgodb prispeva k ohranjanju knapovske in kmečke tradicije, navad in običajev. Znana je po celotni hrastniški dolini in tudi izven nje, povsod tam, kjer skupina Funštrctim s svojim nastopi popestri številne dogodke.

Z aktivnim delovanjem v Prosvetnem društvu Čeče prispeva k ohranjanju naše kulturne dediščine in amaterskega igralstva, zato naj ji bo podeljeno priznanje zahvala za opravljeno delo in spodbuda za delovanje na kulturnem področju tudi v bodoče.

Savus

Foto: Branko Klančar


 

Prejšnji članekJože Bovhan
Naslednji članekTadej Hriberšek