ponedeljek, 20 maja, 2024

Iz te kategorije

Jorgić začel z zmago

Darko Jorgić te dni tekmuje na turnirju Saudi Smash v Džidi v Saudski Arabiji (nagradni sklad dva milijona ameriških dolarjev). Turnir svetovne serije je pričel z zmago, ki je bila sicer težko priborjena in zato še bolj sladka. Jorgić je premagal za preboj med 32 najboljših Francoza Cana Akkuza.

Hrastničan Darko Jorgić je imel kar zahtevno delo, saj je 135. igralec sveta prikazal odlično igro in povedel z 2 : 0 v nizih (-9, -13). Drugi niz je bila prava borba, dobil ga je 26-letni Francoz Can Akkuzu s 15:13. Potem pa je slovenski igralec, ki je trenutno 18. na svetovni lestvici, prestavil v predstavo višje in dvoboj obrnil sebi v prid. Naslednje tri nize je dobil na 6, 8 in 9.

»Na koncu šteje le zmaga in niti ni pomembno, proti komu je bila dosežena, ne na kakšen način. Akkuzu je resnično pokazal zelo dobro igro, očitno se je poznalo, da je igral v kvalifikacijah in se je že prilagodil tukajšnjim razmeram. Sam sem se ves čas boril s pogoji, ki so nekoliko drugačni. Ampak kot rečeno, štejejo le zmage in tudi na ta dvoboj gledam le pozitivno. Na koncu sem odigral, kot je bilo treba,« je po zmagi v prvem krogu za NTZS dejal Jorgić.

V drugem kolu se bo pomeril z najstnikom, 18-letnim Avstralcem Nicholasom Lumom, ki je trenutno 40. igralec na svetovni lestvici. Darko z njim še nikoli ni igral, z zmago pa bi že izpolnil svoj osnovni cilj na tem turnirju, uvrstitev med 16 najboljših.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Previous article
Next article

Isti avtor