četrtek, 23 maja, 2024

Iz te kategorije

Na UE bodo zaostrili stavko

Če imate kaj opraviti na Upravnih enotah, pohitite. Upravni delavci bodo namreč zaostrili svojo stavko. Doslej so stavkali le ob sredah, od 15. maja naprej bodo stavkali vsak dan. Če seveda ne bodo prej ugodili njihovim stavkovnim zahtevam.

Upravne enote zaostrujejo stavko, iz sedanjih sred na vse delovne dni v tednu, do preklica oz. izpolnitve zahtev od 15. maja 2024 naprej. Med stavkajočimi so tudi zaposleni na UE Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija.

Naj spomnimo: stavkajo zaposleni na 55 upravnih enotah v Sloveniji. V času stavke opravljajo le vse nujne naloge. »Za stavko smo se odločili, ker je dovolj čakanja in obljub o novem plačnem sistemu, ki naj bi začel veljati s 1. januarjem 2025, in bi se uresničeval v nekaj letih, in o odpravi plačnih nesorazmerij. Težave na UE niso od danes, nanje zaposleni opozarjamo že leta. UE smo kvaliteten državni servis, vendar na račun velikih zaostankov, podaljševanja rokov za rešitve. Tem normam ne bomo zmogli več slediti oz. marsikje že ne,« opozarjajo zaposleni na UE v Zasavju.

Nekaj več pa v članku o stavki v UE v Zasavju.

Savus

Foto: arhiv UE Zasavje


 

Isti avtor