Pri Založbi Ocean je nedavno izšla slikanica, pod katero sta se podpisala Ines in Lojze Čop, ilustrirala jo je zagorska likovnica Barbara Lekše.

Kuharski mojster Lojze Čop, šef gostilne Hiša domačih okusov Pr’ Čop, ki razveseljuje želodce številnih gurmanov po vsej Sloveniji, se je odločil nagovoriti tudi najmlajše. Skupaj s soprogo Ines Čop je napisal zgodbico Ježek Pepko peče palačinke.

V njej avtorja na 32 straneh mladim bralcem pripovedujeta o družinski ljubezni, ljubezni do kuhanja ter modrostih, ki si jih v življenju velja zapomniti. Med drugim o tej, da je za vsako delo potrebna vaja. Ježek Pepko se o tem prepriča, ko želi svoje starše razveseliti z najbolj okusnim zajtrkom na svetu. To so zanj palačinke, a kaj ko jih ne zna pripraviti. Po pomoč se zateče k babici, ki mu razkrije recept za najboljše palačinke. To pa še ni vse. Mladi bralci bodo v slikanici našli tudi povezavo v obliki QR kode do dveh kratkih filmov, v katerih Lojze Čop kuha. V enem seveda peče najboljše palačinke na svetu.

Slikanico je ilustrirala Barbara Lekše, profesorica likovne umetnosti na OŠ Ivana Skvarče v Zagorju, likovnica in avtorica slikanic Strah me je, Kodra in Čudovita novica.

TPK

Foto: iz slikanice Ježek Pepko peče palačinke