Jesenske ali krompirjev počitnice bodo ta teden zaznamovale tudi dogajanje v zasavskih občinah. V vseh treh so pripravili zanimive dejavnosti za otroke, ki bodo lahko preživeli v družbi prostovoljcev prav zanimive urice. Seveda ne bo druženj na praznična dneva, se bodo pa dobili v delovnih dneh.

Društvo prijateljev mladine Trbovlje je pripravilo zanimivo počitniško druženje otrok v prostorih društva v počitniških dneh. Druženje se bo pričeli vsak delovni dan (ponedeljek, četrtek, petek) ob 9. uri. Otroci se bodo lahko družili do 13. ure. V ponedeljek bo na sporedu Čira čara ustvarjalnica, v četrtek bodo pripravili likovno delavnico Likovno z Lili, v petek pa otroke čaka Jesenska zabava.

V Trbovljah pripravljajo zanimivosti tudi v Delavskem domu Trbovlje. V delovnih dneh bodo pripravili delavnico za mlade med 13. in 18. letom z naslovom Izdelaj svojo mobilno igro. »Bi rad naredil svojo igro, pa ne veš, kje začeti? Pridruži se nam med jesenskimi počitnicami in svojo idejo spremeni v realnost. Kaj bomo počeli? Spoznali elemente, ki so potrebni za nastanek igre. Spoznali delo v okolju Unity, Visual Studio in GitHub. Razvili in izdelali svojo video igro. Kdaj in kje? V ponedeljek, 30. oktobra, v četrtek, 2. novembra, in v petek, 3. novembra od 10.00 do 13.00 v Delavskem domu Trbovlje,« so zapisali organizatorji.

Med jesenskimi počitnicami bodo v Kinu Trbovlje reševali svet s Tačkami na patrulji, prepevali s Troli, potovali v tople kraje z vrabčkom Richardom in se mečevali s P’Estanianom. Z Društvom prijateljev mladine Trbovlje pa  pripravljajo tudi čarovniško delavnico.

V Hrastniku bodo potekale dejavnosti za otroke v Mladinskem centru, kjer bodo pripravili druženja z zanimivima delavnicama. V ponedeljek ob 10, uri bodo v okviru Krompirjevih počitnic pripravili delavnico Radovedne sovice. V petek pa pripravljajo ob isti uri delavnico Pisane bučke iz papirja.

V DPM Zagorje so v vabilu otrokom zapisali: »Jesenski čas je tu, in s tem tudi jesenske počitnice! Vabimo vas, da se nam pridružite na našem programu, polnem zabavnih in poučnih aktivnosti, ki ga pripravljamo v Društvu prijateljev mladine v sodelovanju z Zavodom za šport Zagorje,« so zapisali v DPM Zagorje. Dogajalo se bo v športni dvorani v Zagorju in na Proletarcu. V četrtek in petek od 7. do 15. ure. Kaj? Vse živo.

V vsem Zasavju pa bodo v torek tako ali drugače praznovali Noč čarovnic. Podrobnosti boste našli v naših dnevnih napovedih dogodkov Kaj dogaja v Zasavju.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekCepljenje v Zasavju