Ali ste vedeli, da za izdelavo enega para kavbojk proizvajalci porabijo 8.000 litrov vode, prav tako pa se za proizvodnjo jeansa na svetu vsako leto porabi 1,7 milijonov ton kemičnih sredstev?

Čista pitna voda postaja vse dragocenejša in redkejša dobrina, vsak dan pa po svetu umre okrog 4.000 otrok zaradi umazane vode.  Pri nabavi jeansa bi morali zato dobro premisliti o smotrnosti njegove nabave, kolikokrat bomo imeli stvar oblečeno ter ali ga bomo po uporabi res zavrgli v smeti.

V zasavskem VDC skupaj z našo vizijo, ki je naravnana v dobrobit človeka in narave, delamo drugače. Skupaj z našimi uporabniki zbiramo odpaden jeans, ga recikliramo, režemo ter sestavljamo v nove vzorce in izdelke. Tako izpod rok naših uporabnikov in mentoric nastajajo udobni copati, slikovite drobižnice, nakupovalne vrečke, torbice za ličila in nahrbtniki, vsake toliko pa v našem lastnem programu razvijemo še kakšen dodaten izdelek, ki ga dodamo k že obstoječi ponudbi.

Z nakupom izdelkov naše blagovne znamke Prešito boste zadostili vsem trem vidikom trajnostnega razvoja – socialnem, gospodarskem in varstvu okolja, hkrati pa našim uporabnikom omogočili tudi kakovostnejše življenje.

Veseli bomo vašega obiska v trgovinah v VDC Zagorju (Cesta 9. avgusta 59c) in Litiji (Ljubljanska cesta 3) od 7. ure – 15. ure. Vse naše izdelke lahko naročite in kupite tudi preko telefona 03 56 69 790. Prav tako je veliko VDC izdelkov na razpolago v trgovini Mavi v Trbovljah in trgovini Zdravstvenega doma Zagorje ob Savi.

Z veseljem pa še vedno sprejemamo jeans, stare zavese in blago, ki ga ne potrebujete več za naše reciklirane izdelke Prešito.

Vso ponudbo znamke Prešito si lahko ogledate tudi v naši spletni trgovini.

PR objava