Policisti v Zasavju so se pretekli teden med drugim ukvarjali z osmimi manjšimi prometnimi nesrečami, kurjenjem v naravi (trije primeri), štirimi tatvinami (gradbeni material, blago v trgovini), Italijanu so zasegli kombi, Slovencu avto, poleg tega so obravnavali še: nedostojno vedenje na železniški postaji, posedovanje droge, izsiljevanje preko spleta, medsebojni spor, nasilje v družini, goljufijo. Nekdo se je lotil reklamnih panojev, policisti pa so lastniku vrnili tudi denarnico, ki jo je pošten najditelj prinesel na policijsko postajo.

PP Hrastnik

Ponedeljek, 28. 3. 2022

Policiste so obvestili o kurjenju v naravnem okolju, ogenj je ušel nadzoru. Občan je kuril podrast, pri tem mu je ogenj ušel iz nadzora, tako da je zagorela podrast. Na kraj so prišli tudi gasilci. Materialna škoda ni nastala, občanu so izdali plačilni nalog.

Sreda, 30. 3. 2022

Policiste so obvestili o tatvini gradbenega materiala. Neznani storilec je lastnika oškodoval za okoli 60 evrov.

Policisti so državljanu Italije zasegli kombinirano vozilo zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Kršitelja so policisti privedli na pristojno okrajno sodišče.

Četrtek, 31. 3. 2022

Policiste so obvestili, da se na železniški postaji nedostojno vede moški. Pijanemu kršitelju so izdali plačilni nalog.

PP Trbovlje

Torek, 29. 3. 2022

Pri kontroli cestnega prometa so ustavili voznika osebnega avtomobila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Motorno vozilo so kršitelju začasno zasegli, na pristojno okrajno sodišče bodo podali obdolžilni predlog.

Sreda, 30. 3. 2022

V Trbovljah je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo. Policisti so udeležencem izdali obvestilo o odstopu.

V Trbovljah sta policista občanu zasegla snov, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po opravljeni analizi sledi ustrezen prekrškovni postopek.

Pri kontroli cestnega prometa so ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je po zaznanih simptomih odklonil strokovni pregled, s katerim ugotavljali prisotnost psihoaktivnih substanc v organizmu. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, sledi obdolžilni predlog.

Obravnavali so kaznivo dejanje zatajitve osebnega avtomobila. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Četrtek, 31. 3. 2022

Policiste so obvestili o izsiljevanju preko socialnega omrežja. Policisti bodo o ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Obravnavali so prometno nesrečo s pobegom, na parkiranem vozilu je nastala materialna škoda za okoli 400 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

PP Zagorje

Ponedeljek, 28. 3. 2022

Na PP se je zglasil občan, ki je v Zagorju ob Savi našel denarnico z vsebino, ki so jo vrnili lastniku.

V večernem času so policisti posredovali na območju Hrastnika zaradi medsosedskega spora. Opravili so prekrškovni postopek

Policiste so obvestili o onemogli osebi na območju Hrastnika. Zanjo je poskrbela ekipa NMP Hrastnik.

Obravnavali so prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

Torek, 29. 3. 2022

Policiste so obvestili o poškodovanju reklamnih panojev. Zaenkrat je uničevalec še neznan.

V popoldanskem času so policisti obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bili udeleženi voznica osebnega avtomobila in peška, ki je bila v nesreči poškodovana.

Četrtek, 31. 3. 2022

V popoldanskem času so policiste obvestili o stoječem tovornem vozilu na trojanskem klancu. Policisti so usmerjali promet do odstranitve stoječega tovornega vozila.

PP Litija

Ponedeljek, 28. 3. 2022

Obravnavali so primer nasilja v družini.

Torek, 29. 3. 2022

Obravnavali so prometno nesrečo, trčenje v divjad. Izdali so obvestilo o odstopu.

Policisti so obravnavali kaznivo dejanje goljufije, neplačilo računa v vrednosti okoli 30 evrov.

V naselju Primskovo so obravnavali požar v votlem drevesu. Posredovali so gasilci PGD Primskovo, ki so požar pogasili. Škode ni bilo.

Obravnavali so tatvino tehničnega blaga v trgovini. Materialna škoda znaša okoli 900 evrov. Osumljenca čaka kazenska ovadba.

Sreda, 30.3.2022

Obravnavali so prometno nesrečo, trčenje v divjad v Gabrovki. Izdali so obvestilo o odstopu.

Policisti so obravnavali naznanjeno kršitev prepovedi kurjenja zaradi razglašene velike požarne ogroženosti. Neznanec je na njivi zakuril suho travo in vejevje ter kraj zapustil. Posredovali so gasilci PGD Litija.

Obravnavali so kaznivo dejanje tatvine, o čemer bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Četrtek, 31. 3. 2022

Policisti so na glavni cesti GII-108 obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, povoženje kamna. Izdali so obvestilo o odstopu.

Policisti so v trgovini obravnavali kaznivo dejanje tatvine. Po zbranih obvestilih bodo o tem obveščali pristojno državno tožilstvo.

Policisti so v Kresniških poljanah obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Neznani voznik je s tovornim vozilom poškodoval žleb na hiši in s kraja odpeljal. Čaka ga prekrškovni postopek.

Pred motoristično sezono

Policijska uprava Ljubljana pred začetkom motoristične sezone v sodelovanju z Javno agencijo RS za varnost prometa (AVP) in občinami organizira predavanja z naslovom Prometne nesreče in posledice. Brezplačna predavanja so namenjena predvsem uporabnikom enoslednih motornih vozil, mladim voznikom, kakor tudi ostalim udeležencem v prometu. Predavanje je namenjeno predvsem ozaveščanju o posledicah prometnih nesreč in posledično s tem krepitvi zavedanja, kako pomembno je naše ravnanje v prometu.

Savus

Fotografija je simbolična