petek, 21 junija, 2024

Iz te kategorije

Isaković prvi, Haberl druga

Čez vikend so se člani Karate kluba Trbovlje udeležili 52. Mednarodnega karate turnirja Zlatni Pojas Čačka v Srbiji, ki je v dveh dneh zbral 2.000 tekmovalcev iz 20 držav. V Srbijo je odpotovalo pet članov KK Trbovlje Urša Haberl, Daniel Haralović, Kenan Isaković ter Marko in Uroš Markuljević. Vodila sta jih trenerja Bogdan in Jernej Simerl.

V sklopu članske reprezentance, ki ji je turnir služil kot tretja izborna tekma za oktobrsko svetovno prvenstvo, so v članskih kategorijah nastopili Urša Haberl, Kenan Isakovič, Marko in Uroš Markuljevič. Urša je ponovno dokazala, da je med najboljšimi v kategoriji članic do 50 kilogramov. V treh borbah je zabeležila dve zmagi. V finalu se je pomerila proti Turkinji Bas, tretjeuvrščeni z zadnjega turnirja Serije A, in izgubila na sodniško odločitev, redni del se je končal z 0:0, ter tako osvojila srebrno medaljo. Ostali trije fantje so svoj nastop v članski kategoriji končali v prvem krogu. Vsi trije so bili prijavljeni tudi v kategoriji mlajših članov. Marko Markuljević je moral zaradi poškodbe noge, ki jo je staknil v članskem nastopu, predati boj prvega kroga. Brat dvojček, Uroš Markuljević, v Čačku ni imel svojega dne in je tudi v drugi kategoriji izgubil v prvem krogu.

Odlično pa se je boril Kenan Isaković, ki se je po treh zanesljivih zmagah uvrstil v finale, kjer je v razburljivi borbi s točko razlike premagal Slovaka Čiakya ter tako postal zmagovalec 52. Mednarodnega karate turnirja Zlatni Pojas Čačka v kategoriji mlajših članov do 67 kilogramov. Daniel Haralović je prvič nastopil v mladinski kategoriji do 68 kilogramov, ki je bila najštevilčnejša, in po zmagi v prvem krogu moral priznati premoč nasprotniku v drugem krogu.

Jernej Simerl

Foto: KK Trbovlje


 

Isti avtor