V mesecu juliju, ko Hrastnik praznuje občinski praznik, so Hrastničani gostili delegacijo iz pobratene občine Raška. Ti so bili gostje na osrednji občinski proslavi, udeležili pa so se tudi Kamerata – festivala delavskega filma Hrastnik. V petek, 16. septembra, so na obisk v srbsko Raško odšli župan občine Hrastnik Marko Funkl, vodja Oddelka za družbene dejavnosti in splošne zadeve Suzana Venko ter ravnateljica OŠ NHR Hrastnik Polona Dolanc.

Delegacija je v Raški preživela tri dni, v tem času so se udeležili predstavitve monofotografije dr. Radoslava Pavlovića v Galeriji centra za kulturo Gradac in predstavitve knjige Radoslava Ratka Novkovića Nema više ter obiskali spominsko sobo Milunke Savić. V soboto so se udeležili prireditve ob občinskem prazniku Gradu na dar na mestnem trgu, popoldan pa še slavnostne seje v dvorani raškega kulturnega doma.

»Tridnevni obisk je zahvaljujoč čudovitim ljudem Raške kar prehitro minil, saj je župan občine Raška Ignjat Rakitić skupaj s svojo ekipo poskrbel za izjemno gostoljubje, ki bo županu in celotni delegaciji še dolgo ostala v lepem spominu. Veselimo se nadaljnjega sodelovanja in predvsem ponovnega srečanja,« so še zapisali v izjavi za javnost na Občini Hrastnik.

Savus

Foto: Občina Hrastnik