ponedeljek, 27 maja, 2024

Iz te kategorije

70 let ZŠAM Trbovlje

Združenje šoferjev in avtomehanikov Trbovlje je 10. septembra pripravilo slovesnost ob 70. letnici delovanja v prostorih Delavskega doma Trbovlje.

Predsednik združenja Franc Medvešek je po vstopu praporščakov v otvoritvenem govoru pozdravil člane društva, predstavnike Občine Trbovlje, Policijske postaje Trbovlje, DPM Trbovlje ter ostale goste sorodnih društev in sponzorje. Program je povezovala Dragica Skušek, ki je prisotne popeljala skozi zgodovino društva od prvih začetkov do današnjih dni, ko združenje šteje že 55 članov. Poudarila je, da sodelujejo pri mnogih aktivnostih na področju varnosti in vzgoje v prometu, od prvih šolskih dni, opravljanja kolesarskih izpitov do poligona za motoriste. Leta 2019 je združenje pridobilo status nevladne organizacije v javnem interesu na področju prometne varnosti.

Člani sodelujejo na skoraj vseh prireditvah v občini Trbovlje in tudi izven nje, kot je npr. Maraton Franja. Še posebej so ponosni na štiri prostovoljce, ki v okviru projekta Zlata mreža sodelujejo pri brezplačnih prevozih za starejše po celi Sloveniji.

Znotraj združenja je zelo dejavna sekcija starodobnikov, ki ohranja tehnično dediščino vozil prejšnjega stoletja. Prisotni so na srečanjih starodobnikov po vsej Sloveniji in sodelujejo na mnogih prireditvah v Trbovljah.

Na slovesnosti so podelili zahvale za sodelovanje z društvom in priznanja za dolgoletno delo posameznim članom. Program je popestrila vokala skupina Plavica pod vodstvom Karmen Lindič, prisotne pa so s spodbudnimi besedami o delu društva nagovorili tudi gostje.

Člani društva so zelo zadovoljni s svojim delom. Z veseljem bodo medse sprejeli tudi nove člane in prostovoljce, ki bi želeli opravljati poslanstvo tega združenja.

Marija Godec

Foto: Franc Skušek

 


 

Isti avtor