sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Hana Strakušek nova rekorderka

Trboveljski strelci so se pretekli vikend udeležili regijske lige in Pokal prijateljstva in zasedli visoka mesta. Hana Strakušek pa je postavila tudi nov državni rekord za mladinke.

V regijski ligi s serijsko zračno puško za kategorije U11, U13 in U15 je velik napredek prikazal Tim Kržišnik, ki je v kategoriji U13 v skupni razvrstitvi lige zasedel odlično tretje mesto. Lovro Hančič, ki ni tekmoval celotno sezono, pa je bil na koncu 17.

V Pokalu prijateljstva s serijsko zračno puško, ki pod okriljem Strelske zveze Slovenija poteka v istih kategorijah, pa je Tim Kržišnik s 184 krogi v zadnjem kolu dosegel drugi rezultat in v skupnem seštevku lige zasedel peto mesto.

V DL mladih je v šestem kolu v kategoriji U15 z zračno puško svoj drugi nastop opravil Martin Cenc in zadel 148,1 kroga. Med mladinkami je Hana Strakušek z doseženimi 616,4 kroga v šestem kolu zasedla peto mesto, medtem ko je v skupnem seštevku lige osvojila odlično drugo mesto.

V nedeljo, 17. marca, pa se je končala tudi članska 1.A DL, kjer je ekipa v sestavi Hana Strakušek (625,4 kroga –  drugo mesto v kvalifikacijah), Jernej Adlešič (616,4 kroga) in Maja Kočar (610,9 kroga) z rezultatom sezone in društvenim rekordom 1852.7 kroga zasedla šesto mesto. Tako je v skupnem seštevku lige s sedmim mestom zanesljivo ostala v elitni druščini 1.A DL.

Hana Strakušek je odlično nastopila v finalu, dosegla je finalni rezultat 250,7 kroga in s tem nov državni rekord za mladinke. S srebrno medaljo pa se je prvič uvrstila na stopničke za zmagovalce v članski 1.A DL.

Povzeto po fb Strelsko društvo 1956 Trbovlje

Foto: Oto Strakušek, Martin Strakušek


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor