četrtek, 18 julija, 2024

Iz te kategorije

Goljufije, tudi na spletu

Poleg rednih nalog so policisti na območju Zasavja v zadnjih dneh imeli kar nekaj dela z goljufijami, grožnjami in manjšimi prometnimi prekrški. Pazite se goljufov, opozarjajo policisti.

PP Zagorje ob Savi

Policisti so obravnavali kaznivo dejanje goljufije. Ko bodo zbrali dovolj materiala, bodo o tem o obvestili pristojno državno tožilstvo.

Pri tržnici so se lotili nepravilno parkiranega osebnega avtomobila. Na kraju so policisti ustrezno ukrepali.

Ubadali so se s kaznivim dejanjem groženj. Policisti so sprejeli zapisnik o predlogu za pregon, zbirajo obvestila in sledi kazenska ovadba.

Obravnavali so še eno kaznivo dejanje grožnje. Preiskavo so odstopili v reševanje krajevno pristojni policijski postaji.

Občanka je našla registrsko tablico, ki so jo policisti poslali na pristojno upravno enoto.

Obravnavali so tudi prometno nesrečo, v kateri je bil udeleženec lažje poškodovan. Zoper povzročitelja so ustrezno ukrepali.

PP Trbovlje

V Trbovljah je neznani voznik osebnega avtomobila trčil v parkirano vozilo, pri tem je nastala škoda za približno 200 evrov. Policisti še zbirajo obvestila o nesreči.

Zasavje

Policisti so bili obveščeni o poškodovanju vozila na parkirišču v Zagorju ob Savi. O zadevi bodo obvestili Okrožno državno tožilstvo.

Policiste so obvestili o prometni nesreči s pobegom na območju Laškega. Preiskovali so nesrečo in poskušali izslediti pobeglega voznika.

Obravnavali so tudi kaznivo dejanje neupravičene uporabe negotovinskega plačilnega sredstva. Neznani storilec je preko medmrežja oškodoval občana Zagorja ob Savi. Po zbranih obvestilih bodo o zadevi obvestili pristojno Okrožno državno tožilstvo.

Pri tem Policija vse občane opozarja, da so pri potrjevanju vsakršnih elektronskih sporočil ali SMS sporočil pozorni in ne potrjujejo ničesar, kar ne poznajo oz. ne zavračajo pošiljk, ki jih niso naročali ipd.. Storilci tovrstnih kaznivih dejanj izkoristijo nepazljivost oškodovancev za izvršitev kaznivih dejanj preko spleta. Le tako bodo lahko onemogočili, da bi storilci sploh lahko izvršili kaznivo dejanje.

Več o tem na tej povezavi.

Savus

Fotografija je simbolična.

Isti avtor