nedelja, 23 junija, 2024

Iz te kategorije

Gasilska vaja v Steklarni Hrastnik

PIGD Steklarna Hrastnik bo v sodelovanju s PGD Hrastnik, PGD Dol pri Hrastniku in PGD Prapretno izvedla jutri, v sredo, 12. junija (pričetek ob 18. uri) gasilsko vajo Požar v stari razdelilni postaji na lokaciji Steklarne Hrastnik, PE Vitrum.

Področju za varstvo pred požarom ter zdravja pri delu posvečajo v Steklarni Hrastnik veliko pozornosti. »Zavedamo se, da so zdravje, varno delo ter preventiva ne le osnovne vrednote, temveč pogoj za dobro delo. Redno skrbimo za posodobitve sistema za izboljšanje varstva pred požari, varno opremo ter delovno okolje, obveščanje in opozarjanje,« so zapisali v izjavi za javnost v napovedi vaje.

Vaja bo trajala od 18. do 20. ure, na njej bo sodelovalo okrog 45 gasilcev PIGD Steklarna Hrastnik, PGD Hrastnik – mesto, PGD Dol pri Hrastniku in PGD Prapretno. Na vaji bodo uporabljali svetlobne in zvočne opozorilne znake. Na vaji bodo preverili usposobljenost, opremljenost in operativne postopke gasilskih enot, se urili v uporabi opreme in taktik za gašenje požarov v industrijskih objektih, komunikaciji in koordinaciji med gasilci v posameznih enotah, komunikaciji in koordinaciji med različnimi gasilskimi enotami in reševanju morebitnih poškodovanih oseb. Območje vaje bodo ustrezno zavarovali ter označili.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor