sobota, 15 junija, 2024

Iz te kategorije

Perkmandeljc – zadnji poziv

Doslej se je točno 118 udeleženk in udeležencev odločilo 15. junij preživeti v rudniku. In se imeti fino in fajn in sploh in oh. Perkmandeljc opozarja, da je samo še danes do polnoči čas za prijavo.

V soboto, 15. junija, se obeta nova odlična adrenalinska preizkušnja v Rudniku Trbovlje-Hrastnik. Tokrat se bodo v jamo podale ekipe na poletnem Jamatlonu. Sredi junija, ko bo zunaj pripekalo sonce, v jami pa bo prijetnih 15 stopinj Celzija, takrat … takrat se ponovno odpravimo na lov na črno zlato in Perkmandeljca. Organizatorji iz Zavoda Savus bodo pripravili že 18. prireditev, ki bo prav gotovo narisala nasmeh na lica udeležencev.


JazzsterBand

Na Jamatlonu bodo tokrat pripravili koncert glasbene skupine JazzsterBand. Trio se je skupaj na odru prvič predstavil pred dvema letoma na Poletnem odru v Trbovljah. Od takrat je JazzsterBand o svoj repertoar obogatili z več priredbami znanih pesmi, ki jih izvajajo na svoj, unikaten način. Maruša Zmrzlak bo navdušila občinstvo z izjemnim vokalom, Matej Fele na kitari in Sašo Piskar na kontrabasu pa bosta vokal podprla s harmonično in ritmično spremljavo.


Prijavljene ekipe

Doslej se je prijavilo že 35 ekip, v katerih je prijavljenih 57 jamatlonk in 62 jamatloncev. Doslej so se prijavile naslednje ekipe: Vesele huntarce, Tršice, Lučke frajle, Lučki prepihoci, Buški krafi, Jamski trdoživci, Frejčkovi, Hrasnšk gasilci, Mi2, Obržani, Noter hii, hii, ven pa ooh, ooh, ooh, Neustrašne punce, Laučšpreher, Beenthere, Houdreti, rovQe, Jamski feferoni, Vahtarji, Twix, H36000, Štakorji, Dve prskute pa en dec, Čivi, ZAGreti, Cerkoti, Helluo librorum, Lolek in Bolek, Mihad, Jaka i Marjan // Strašan ekip. Zadnji dve prijavljeni ekipi sta Potomci šusmajstra, Frbanti, na novo so prijavljene ekipe Sunetovci, Maloz/mešano iz 3 krasnih, PraviČas, Potočan & Potočan in Jamatlonska mama in 3 frihtiči.


Prijavljeni iz cele Slovenije

Jamatlonke in jamatlonci prihajajo od vsepovsod. Na Jamatlonu so zastopani naslednji kraji:

Zasavje

Belovo, Bevško, Brnica, Čeče, Dol pri Hrastniku, Gabrsko, Hrastnik, Izlake, Kostrevnica, Kresnice, Mlinše, Podkraj, Trbovlje, Zagorje

Slovenija

Bled, Brezina, Brežice, Celje, Cerklje na Gorenjskem, Dobrna, Gradišče, Grgar, Grosuplje, Javor, Jelce, Laško, Litija, Ljubljana, Ljubljana – Šentvid, Luče, Mengeš, Mislinja, Podlubnik, Poljane, Polzela, Ponoviče, Rogatec, Sava, Sevnica, Slovenj Gradec, Sevnica, Socka, Škofja Loka, Škofljica, Šmarno v Rožni dolini, Šoštanj, Vrhnika, Zgornji Hotič, Žalec, Železniki,

Tujina

Graz, Kumberg

Jamatlon je …

Če še ne veste, jamatlon je malo več kot pet km dolg oviratlon v rudniškem rovu med Trbovljami in Hrastnikom. Na poti jamatlonce čaka 14 ovir, ki so povezane z delom in življenjem rudarjev. Jamatlon ohranja rudnik v Zasavju živ. Rudarska industrijska dediščina je veliko bogastvo Zasavja in to vedno znova spoznavajo tudi udeleženci te prireditve.


Prijave

Prijave so odprte. Ne odlašajte z njimi! Perkmandeljc komaj čaka, da vas vpiše v listo prijavljenih.

https://jamatlon.si/razpis-prijavnina/


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor