četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Funk Fu: »Na oder stopamo samozavestno.«

Skupino Funk Fu sestavljajo pevka Klara Veteršek, kitarist Tilen Gavranovič, bobnar Luka Jahn, pianistka Nina Baš, basist Domen Drnovšek, pozavnist Filip Veteršek, saksofonist Tim Jerman ter trobentač Vid Šketa. Spoznali so se, pove Klara Veteršek, v šoli, nekaj pa jih je tudi sokrajanov.
Funk Fu preigravajo različne pop, funk in jazz melodije. Aranžmaje zanje piše kitarist Tilen Gavranovič. »Igramo tudi nekaj svojih skladb, ki so moje avtorske,« pove Veterškova.

Čeprav imajo posamezni člani skupine za sabo že kar nekaj glasbenih izkušenj, skupaj igrajo šele od januarja. Nastopali so dvakrat – v Mladinskem centru Zagorje in zagorskem lokalu Saloon. Vsak nastop, tako Veterškova, zanje predstavlja izziv, a se zavedajo, da lahko na svoji uigranosti delajo edino tako, da čimveč igrajo skupaj. »Na oder stopamo samozavestno,« pravi Veterškova, »vemo pa, da je pred nami še veliko dela.«

Veliko dela jim prinese tudi usklajevanje – v skupini jih je namreč osem, vsak pa ima svoje obveznosti, zato je potrebnega kar nekaj truda, da se vsi dobijo na vajah. Veliko je tudi opreme, težje pa je tudi ustvarjanje aranžmajev, saj ima vsak član svoje ideje in mnenja. »Kljub temu oziroma prav zato so vaje in glasba bolj zanimive,« prizna Veterškova. Vaje so zanimive tudi, ker so člani med seboj prijatelji in se veliko šalijo. Iz ene od teh šal, pravi Veterškova, izvira celo ime njihove skupine.

Njihovi cilji so jasno začrtani. »V prihodnosti želimo izpiliti naše igranje in čim več nastopati,« pove Veterškova, »še vedno želimo nadaljevati v isti smeri zvrsti, hkrati pa razvijati svojo avtorsko glasbo.«

Njihovo glasbo lahko poslušate na tej povezavi.

Martina Drobne

Isti avtor