Foto razstava Laibach : Škofja Loka

Od četrtka 7. oktobra, je v foto galeriji f 2,8 v Zagorju na ogled razstava Laibach : Škofja Loka, fotografa Janeza Pelka.

S svojim pogledom na koncert, ki se je zgodil v letu 2014 na škofjeloškem gradu, je fotograf Janez Pelko zgradil zgodbo, ki se na svojstven način osredotoča na razkol med tradicionalnim in modernim. V času priprave dogodka so bile uspešno odstranjene ovire, ki jih je takrat postavljala tradicionalno naravnana kulturna oblast. Vendar pa grenak priokus ni popolnoma zvodenel. In to je bil razlog, da je fotograf Janez Pelko ustvaril foto kolaže, ki prikazujejo odnos med Škofjo Loko in sodobnim performansom in z njim povezano energijo.

S tem pristopom pa je, mogoče celo nezavedno, posegel v koncept dualizma, pri katerem ni mogoče natančneje opredeliti podrejenih in nadrejenih elementov. Ta koncept je uporabil večkrat pri svojih fotografskih projektih, kar je mogoče videti tudi v video predstavitvi Retrospektiva v digitalu, ki se predvaja v foto galeriji f 2,8.

Razstava bo na ogled do 7. decembra vsak ponedeljek od 17. do 19. ure, vsak četrtek med 9. in 12. uro ter vsako prvo soboto od 10. do 12. ure.

Foto: VŠ